keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Tästä on hyvä lähteä

Siihen viimeisimpään paikkaan, jossa olin haastattelussa, oli valittu ekonomin ja varanotaarin tittelillä oleva henkilö. Eipä mikään ihme, ettei minun koulutuksellani töitä saa. Enkä päässyt toivomaani koulutukseenkaan. Eihän minusta taida olla muuhun kuin ensin 500 päivää elelemään liiton rahoilla ja siitä sitten siirryn sujuvasti työvoimahallinnon ja sosiaalitoimiston asiakkaaksi.

On tämä elämä mennyt kummalliseksi paikaksi. Minä en millään enää tahtoisi jaksaa tätä.

9 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Voi kökkö, etten sanoisi.

Ei oikein ole niitä oikeita lohdullisia sanoja tällaisessa tilanteessa, mutta lämmin ajatus edes!

Kiona kirjoitti...

Ihan tyhmää! ja työnantajille tiedoksi: ylikoulutetut lähtevät heti, kun löytävät koulutustaan vastaavan paikan.

Halaus täältä :) Uskon ihan vakaasti, että sulle löytyy työpaikka.

Unknown kirjoitti...

Voi paska!
On se kumma ettei töihin haluuvalle löydy töitä. Onks toi taas sitä ikärasismii.

Anonyymi kirjoitti...

Timolle on nyt kerrottava, että minut on tyrmätty työhön sopivana ja riittävän laajan ja monipuolisen kielitaidon omaavana silloisen ikäni takia. Ikärasismi on totta, paitsi oman eilisen kosiomieheni kohdalla.

Kummitus, jotain todella hyvää on vielä tulossa, ihan varmaan on.

Anonyymi kirjoitti...

Voi Kummitus. Mitä sanoa. Kun ei itselläkään mene yhtään paremmin. Mittariin tuli juuri viime viikolla 53 (!!!) vuotta ja omaan saman koulutuksen kuin sinä. Olen ollut työelämässä mukana yhtäjaksoisesti helmikuusta 1986. Koulutustani vastaavissa tehtävissä, pörssiyhtiöissä, hyvässä asemassa. Ja nyt kävi niin kuin kävi. Yhtä-äkkiä huomaan olevani Miss No-No. Ei haastatteluita ei mitään. Ja kun jälkeenpäin tsekkaa, on paikan saanut joku tradenomi, 27 v. sillä "ihan hirmuisella työkokemuksellaan". Suoraan sanottuna vituttaa ja sylettää.
Mitä me vanhat akat keksittäisiin, että tälle tulisi stoppi? Koska eihän tää voi olla oikein. Kaikki työkokemus ja osaaminen onkin yhtä-äkkiä tasoa nolla!

Anonyymi kirjoitti...

¤&(/#¤&#&(¤%/%/&¤!!!!

(akuankkamaisesti kiukkuraivosta hyppien)

t. sanna

Zephyr kirjoitti...

No lohdutukseksi voin sanoa, että kyselyjeni perusteella ei pääse edes käpyjä poimimaan!

Anonyymi kirjoitti...

Sympatiat sinulle, pitäkööt firmansa. On se tosiaan outo juttu ettei pätevä ihminen saa töitä, ehkäpä tämän päivän vaatimukset ovat yhtä omituisia kuin isojen (ja pienempienkin) päätökset.

-kummitus- kirjoitti...

Minä EN ole enää pätevä, minulta puuttuu sovelias koulutus. Tyhmähän se yritys olisi, mikäli ei ottaisi parasta mahdollista.

Pitää vaan ryhtyä ajattelemaan jotain muuta, jolla täyttää elämänsä. Vaikeatahan se on tämän ikäisenä, mutta tuskin mahdotonta, ovat sitä muutkin tehneet.