keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Hei, laukkaa ratsu reima

Ihanaa jolkotella ympäri toimistoa ja taloa! Edelleenkään en ole tympiintynyt, vaikka kaikenlaisia kauhun paikkoja ilmestyy. Esimerkiksi järjestämista kaipaava arkisto, ensi kesänä pölystän itseäni kellarissa. Pilveenkin olen päässyt työaikana, sharepoint-pilveen nimittäin. Mukavaa, miten tuoreita työtapoja ja välineitä uudella työpaikallani on. Mutta kyllä kuulkaas on ihmisraasulla lihakset kipeinä iltasella, nyt huomaan miten onnettomaan kuntoon olen päässyt reilussa vuodessa. Kyllä minä sen oikeastaan tiesin, mutta en tahtonut ajatella. Hyvä puoli tietysti on, että lihaskunto kehittyy, kun sitä rääkkää.

Eilen join töissä vahingossa kolme kupillista kahvia. Kävin aikamoisilla kierroksilla vielä kotiin päästyäni, koska viime aikoina olen tottunut nauttimaan vain aamukahvin. Ei tullut uni. Nyt on taas kolmisen yötä mennyt viiden tunnin unilla, eiköhän jo tänä yönä olisi unen aika. Siitä se taas riesa kehittyy, minkä takia asioiden pitää jurruttaa päässä aamuyöstä? On sitä nyt muulloinkin aikaa. Taidan napata iltasella yhden pikkupillerin. Mietteet pyörivät puolen vuoden määräaikaisuudessa, entäs jos ne eivät sitä jatkakaan, entäs jos minua ei vakinaistetakaan? (Herranen aika, kun voisi vaihtaa päänsä! Aina joku ongelma!)

Työhousuja pitäisi hankkia. Ovat aika nuhjuisia nykyiset, ovathan ne jo viitisen vuotta vanhoja, eikun hyvää päivää viisi ja puoli vuotta! Eron jälkeen minulla vihdoin oli varaa ostaa itselleni työvaatteita, kun siististi pitää, niin kyllähän ne kestävät, mutta eivät näköjään loputtomiin. Nuhjaantuvat ja nyppyyntyvät, haarat hiutuvat ihmeellisesti. Yritän miettiä, voisinko mitenkään tilata rätei ja lumpui netin kautta, ettei minun vaan tarvitsisi ostoshelvetteihin tunkea.

Kyllä tämä tästä. Vaikka pelottaakin, niin enimmäkseen on hauskaa. Sairasta, mutta totta, työnteko sopii minulle.

Edit 20:34 Meinasi taas unohtua. Meidän lähiEilepa oli remontissa. Se avattiin ihan tuoreena viime viikolla. Onpas se hieno, viihtyisä (ihan oikeasti, oli se) ja uskomatoman hyvin varusteltu! Siellä oli jopa viikunabalsamicoa, jota olen etsinyt ties mistä. Heti ostin pullollisen pois. Nyt kun vielä Liiteri-kauppa avautuisi viereiseen kiinteistöön, niin lakkaisin vierailemasta Pirsmassa. Minähän Liiterille jopa laitoin kannustusviestin, että "tulukaa nyt, on kauppakiinteistö vapaana". Sain vastaukseksi sellaisen puolivillaisen viestin, että kiitos, palautteesi on tärkeätä ja viestisi on välitetty kiinteistöheeboille. Kyllähän nyt tyhmempikin olisi ymmärtänyt, että me köyhälistö tarvitsemme Liiterikauppamme. Kyllä porvaritkin siellä kävisivät, jos ei muuta niin tuoremehut ja croissantit hakemassa. Niin ainakin ekspomoni teki.

Minun ehkä pitäisi jossain välissä joutessani ottaa vähän lähiökuvia.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kummitus. Tämä on opetus sinulle.
Järjestystä kaipaava arkisto koitui minulle elämänkysymykseksi siinä viimeisessä (ja toivottavasti elämäni ainoassa) paskaduunissa.
Kun en siihen heti ryhtynyt, asia jäi ja jäi.... Ja lopulta, pidettyäni kahteen vuoteen ensimmäisen viikon loman, huomasin palattuani, että viimeksi töihin tullut KTM oli homman hoidellut!!! Saatoin vain kuvitella, mitä minusta oli sen loman aikana puhuttu. Ja oli - totta tosiaan - kenkää tuli, että heivahti. Vaikka en vieläkään myönnä, että omasta syystä.

Joten opetuksena: jos ne olettaa sun hoitavan sen arkiston kuntoon, niin hoida se. ASAP. Keräät pisteitä ja jatko on jo lähempänä kuin arvaatkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Edellisen viestin lähetti kaverisi

-Kissa-

Se vähän karkasi....

-kummitus- kirjoitti...

Hihih, Kissa. Mie olen jo yhden arkiston työeläessäni perustanut. Tää ei ole läheskään niin paha. Hoituu siis lähes vasemmalla kädellä. Ehkä. Ehkä molemmilla käsillä.

Tietysti minä sen hoidan, se on mun ekspertiisiä, olen arkistohirmu. :-D

Anonyymi kirjoitti...

Sä olet positiivinen loiste tässä valittajien valtakunnassa. Kaikkia muita v***taa mennä töihin ja koko ajan on jotain negatiivista sanottavaa, sinä sen sijaan huolehdit siitä että saatko jatkaa puolen vuoden päästä. Varmasti saat, usko mua. <3

Nollavaimo kirjoitti...

Justhan mä totesin ihastuneena, että sulla on uusi pää ! Ei sitä nyt kannata vaihtamaan lähteä. :)

Ja just kuin mä: miettii puolen vuoden tulevia, joita ei edes tapahdu. Ne pitää susta kiinni kynisin hampain kuin vimmainen velociraptor !

Maketsu kirjoitti...

Kummitus ottaa yhden 1 mg Melatoniinin tuntia ennen höyhenille menoa. Se rauhoittaa ja antaa hyvän unen ilman mitään sivuvaikutuksia. Tosi on.

-kummitus- kirjoitti...

Peppone, eikö lie miin, että loppukin järjen valo on karannut, mutta se kyllä kieltämättä saattaa tapauksessani olla ihan positiivista. Heheh, totta puhuen, jos työ on kivaa, minä nautin. Jos työ ei ole kivaa, valitus kuuluu kauas.

Nollis, sinä kaikkien diosaurusten äiti. :-D Toivottavasti sellaisia löytyy meiltä töistäkin.

Maketsu, jos valvominen alkaa käydä krooniseksi, varmana vedän taas vaikka mitä. Viime yönä uni taas tuli. Kyllä se tästä, toivon ma.