lauantai 23. helmikuuta 2013

Salli ja sienet

Työ parantaa kuin sika juoksuaan. Ensinnäkin se parantaa haavoittunutta mieltä ja toisekseen tuottaa suurta mielihyvää moninaisten askartelutehtävien muodossa. Yhden kollegan huoneessa bongasin Salli satulatuolin, minullahan oli sellainen edellisessä työpaikassakin seisoskelupöydän lisäksi. Katselin, että hän ei sitä käyttänyt, tuoli oli sullottu nurkkaan häpeämään. Niinpä minä häpeämätön kysyin sitä itselleni. Ja sain. Edellinen omistaja totesi, että hänen mielestään Salli on epänaisellinen. Hmm. Olkoon sitten niin, en minä mikään naisellisuuden kukkanen ole muutenkaan. Nyt kummitus ratsastaa jälleen! Vielä minä sen seisoskelupöydänkin itselleni jostain muilutan, sanokaa mun sanoneen.

Iltasella juhlin ystävän kanssa. Tein sienilasagnea, tarjosin tapaksia ja viiniä. Saunankin lämmitimme. Maailma parani aina neljään saakka aamuyöllä. Nyt suu maistuu ihan kokoukselta. Mutta kivaa oli! Käytin taas salaisia parantajan kykyjäni ja hieroin ystävän selkäpinteen tiehensä. Loput hoitelin hevoslinimentillä ja hyvä tuli! Potilas selvisi hoidosta hengissä ja tänä aamuna yön sohvallani vietettyään käveli itse bussipysäkille. Hoito oli onnistunut, minulla on tulevaisuus kansanparantajana.

Elämä on mallillaan. Maailma on minulle hyvä. Vähästä sitä ihminen tulee onnelliseksi. Tai onko työ ja ystävät vähän? Ei taida olla, ne ovat molemmat äärettömän tärkeitä. Tänään syön lisää lasagnea ja tuijotan telkkaria. Huomenna teen kotihommat ja maanantaina menen taas töihin. Riemua! Kuulun ihmisten sukuun ja huoneeseen, minulla on elämän tarkoitus. (42 meni jo.)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Salli satulatuoli on ykkönen! Hommasin sellaisen JYSK:istä hintaan 69,- euroa kun huomasin vartaloni vääntyvä C:een muotoon joka kerta näyttö tuijotellessani. Eipä väänny enää vaan ryhti pysyy suorana vaikka olisi montakin tuntia putkeen koneen ääressä, on se niin hyvä.

Mulla on ollut tuollaista samanlaista (purkki, en muista oliko saman nimistä) linimenttiä, myös vihreänä versiona. Ainesosia en muista mutta kohtuu hyvää kuitenkin. Parasta on kuitenkin Prisman ratsastustarvikehyllyillä myytävänä oleva "Tallipoika"-niminen linimentti.Se on suht juoksevaa ja antaa ensin lievän viileyden (ei mitään Ice Powerin hypotermiaa), minkä jälkeen pitkä ja miellyttävä lämmön tunne. Suosittelen.

Ps. On tosi hienoa kuulla sun olevan noin iloinen, se on tarttuvaa :)

-kummitus- kirjoitti...

Tuossa hevoislinimenttiversiossa hyvänä puolena pidän juuri sitä, ettei se kylmennä niin kuin monet noista liistereistä tuppaavat tekemään. Itselleni käytän sitä hiirenkäytön kipeyttäiin käsivarsiin.

Aion estottomasti nauttia tästä ilonpurskahtelusta, koska tiedän, että jokaisella työllä on myös huonot puolensa ja jossain vaiheessa ne vastaan tulevat joka tapauksessa. Mutta ei vielä, nyt elelen hanimuunia.

Anonyymi kirjoitti...

Aito Salli ei irtoa 69 eurolla. Taitaa uusimmat mallit olla jotain 700 euroa. Aito on ainakin tosi, joka päivä töissä käytössä. Uskoisin, että kummituksellakin on aito persauksen alla.
T: Satuilija

-kummitus- kirjoitti...

On ne salli-kopiotkin ihan asiansa ajavia, mutta minulla oli entisessä työpaikassa aito ja sen perusteella tuntuisi olevan tämä uusikin. Mutta kun en ole mikään alan asiantuntija, niin en ota tähän(kään) jyrkkää kantaa.