sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Ken hullua yllyttää

Ystävä soitti ja kutsui kylään pääsiäiseksi. Minähän ostin lipun samantien, kun kerta vapaa-aikaa on ja rahantulokin on jossain määrin turvattu. VR:n halpistarjous ei tietenkään enää päästäisen aikaan ole voimassa, mutta perustelin tuhluuttamista itselleni sillä, että menisi minulla rahaa kotonakin. Ja vieraissa saa hyvää ruokaa, siellä tehdään sitä yhdessä, pieteetillä, pitkään ja hartaasti. Ulkoilukierrostakin luvattiin alustavasti. Tuli hyvä mieli. Onneksi on luottokortti, jota voi kiusata ennen kuin ensimmäinen palkka tupsahtaa tilille!

Itävaltalaiselle kirjeenvaihtoystävälleni kirjoitin saaneeni töitä. Että jos on Tuskaan tulossa, tietää, ettei minusta ole turistioppaaksi, kun töitä pitää tehdä, eikä vapaata saa. Olen minä kyllä sitä festivaalin jälkeistä maanantaita vapaaksi pyytänyt, mutta varmaa tietoa en vielä saanut, onnistuuko se. Toivottavasti, koska muuten tulen olemaan nukkuneen rukous metalliräminän jäljiltä. Mutta eiköhän aikuinen ihminen, kirjeenvaihtoystävä siis, pärjää Suomessa ihan itsekin, täällä ketää kuitenkaan elävältä syödä ja ryöstetä.

Aamulla heräsin valoon. Tai sellaiseen esivaloon, keväällä ja kesällä pimeäkään ei ole säkkipimeätä. Valitettavasti unta ei tullut kuin viisi tuntia, mutta lupasin itselleni, että jos tänään tahdon nukkua päiväunet, saan sen tehdä. On kevättä molemmissa rintarauhasissa, luontainen pirkeys nostaa päätään, mutta kyllä silti yritän pitää unistani kiinni.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se on tämä kevät hienoa aikaa, kaikilla tuntuu olevan virtaa enemmän ja ihmiset ovat paremmalla tuulella. Suomalaiset ovat niin juroa kansaa muutenkin, ettei pimeää ja ankeaa talvea pitäisi olla lainkaan mutta siinä piilee se vaara että kesää ei osaisi arvostaa siten kuin nyt.

Kionaya kirjoitti...

Kyläily on hyvästä. Ja valo.
tuosta ryöstämisestä tuli mieleeni, että juuri nyt yksi ameeriikkalainen kuljeskelee yksinään kaupungin kaduilla, kun en suostunut kotiosoitettani antamaan. Kaipa se pärjää.

P.S. Jos tämä kommentti tuli useaan kertaan, saapi ne ylimääräiset poistaa. Sunnuntaisähläystä on liikkeellä.

Maria kirjoitti...

Et kai vaan tuplabuukannut, kun on se keikka ihan siinä pääsiäisen alla?

-kummitus- kirjoitti...

Mymskä, en. Lähtö on vasta perstaina, koska torstaina on jotain muuta kivaa. :-D Kalenterin lukeminen tekee suunnitelmien laatimiselle hyvää.

Peppne, aina olen sanonut, että en ole vuodenaikariippuvainen oloissani, vaan tapahtumariippuvainen, kieltämättä valon määrän lisääntyminen lietsoo maniaa.

Kiona, minun kirjeenvaihtoystäväni on jo niin vanha tuttu, että hänet uskaltaa kotiinsa laskea, ensimmäisen kerran tapasimme yli 10 vuotta sitten. ;-D Vaaraa ei siis ole.