keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kassi täynnä paperia

Työhöntulotarkastuksen viimeinen osa on vihdoin takana. Eikä hetkeäkään liian aikaisin, sain paljon hyviä rohtoja. Itse asiassa sain toisen verenpainelääkkeen, noston kolestrolilääkkeen määrään, migreenilääkkeitä, kuitulisää ja allergialääkkeitä. Ja tietysti lausunnon, jonka mukaan olen sopiva työhöni. Oli sitten käsilaukku täynnä paperia, kun takaisin töihin pääsin.

Olipa kummallista, kun kerrankin aikaa oli varattu tunti ja lääkäri oikeasti kyseli koko kropan ja pään kunnon läpi. Ainoa varsinainen natina tuli painosta, tietenkin. Ja siitä kohonneesta verensokerista, ne taas ovat jotenkin yhteydessä toisiinsa, en minä nyt tyhmä ole, vaikka hullu saatan ollakin. Sen verran sitä hänen natinaansa säikähdin, etten enää tohtinut pyytää närästyslääkereseptiä. Se nyt näin jälkikäteen harmittaa, menevät taas aamuyöt heräilyksi, kun alkavat hapot nousta suuhun. Hän  kirjoitti minulle kontrollilähetteen verikokeisiin, pitää vaan ensin natustella vanhat lääkkeet loppuun, sitten aloittaa uudet, hankkia se verenpainemittari ja sitten käydä kokeissa. Tähän vaan pitää taas suhtautua, minä en voi mitään vanhenemiselleni ja olen liian laiska laihduttamaan. Se kai minut sitten lopulta tappaa, siltä tämä vahvasti vaikuttaa.

Harmi, kun firma ei suostu kustantamaan luomien poistoa. Nyt pitää sitten yrittää terveyskeskukseen luomenpoisto-operaatiota varten. Ärsyttää, kun tietää, että sinne pitää ensin saada aika tutkittavaksi ja sitten vasta - ehkä - saa operaatioajan. Tulee taas pitkä prosessi, mene tiedä, onnistunko siinä edes. Yksi tyypeistä on epäilyttävä ja kaksi hankaavaa, nekin kuulemma kannattaisi poistaa. Jaa. Mutta entäs jos vaan unohtaisin niiden olemassaolon?

Sitten toiseen asiaan - yksi hullu äitiyslomalainen haastoi minut kysymysrumbaan. (Ei se oikeasti hullu ole, vihmerä ja noheva ihminen. Ja hyvä äiteekin siitä tulee.)

1. Jokaisen pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Täytyy keksiä 11 uutta kysymystä.
4. Täytyy valita 11 bloggaajaa, jolla on alle 200 lukijaa.
5. Täytyy kertoa kenet on haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Moneskohan kerta tämä on, kun kerron asioita itsestäni.

1. Numeroina olen 42, 46, 48, 49, 95 ja 178. Mikään niistä ei muistaakseni ole ääoo-numero eikä paino. Eikä puhelinnumero.
2. En jaksa laihduttaa, ei voi vähempää kiinnostaa nälkäännääntymisdieetti.
3. Voisin ehkä lopettaa noms-pussilla käymisen viikolla. Ehkä. En lupaa mitään.
4. Olen alkanut miettiä, että vanheneminen ärhäköittää ihmistä. Sitä tajuaa, että aikaa on aina vain vähemmän, eikä sitä kannata heittää paskaan. Tai hukkaan. Tai hukata paskoihin ihmisiin.
5. Minulla EI ole pinkkejä tavaroita tai vaatteita, vaan fuksian tai marjapuuronpunaisia. Perkana! (Me ihmiset kun näemme värit eri tavalla, niin pari ystävääni väittää, että minulla on paljon pinkkiä. Ei ole, vain makuuhuoneen lamppu on pinkki. Niin kerta!)
6. En tiedä, tahdonko kuitenkaan enää eläimiä, vaikka välillä hinkuan kissoja aivan kuollakseni. Minusta on tullut laiska ja unet ovat minulle aika tärkeät, silloin kun niitä sattuu saamaan.
7. En myöskään tahdo asua enää kenenkään kanssa, aivan samasta syystä.
8. Tahdon silti poikaystävän. Vai miesystäväksikö niitä pitäisi sanoa? En vaan tiedä, mistä sellaisia saadaan, joten tuo on aika hypoteettinen toive.
9. En ole ruma, mutta persoonallinen. Taitaa olla melkein sama asia.
10. Tukka sen kun tuuhenee. Outoa.
11. Vaihdevuodet ovat p*rseestä, vaikka minulla ei edes ole vaikeat viihdevuodet. Ja minkä helkkarin takia kaikkien verenpainelääkkeiden sivuvaikutuksissa mainitaan punainen naama? Kohta eivät enää nämä nykyiset naiselliset valkaisuaineet riitä, eikä vahvempia ole.

Tässä Ambran virittämät kysymykset:

- Oletko onnellinen? Miksi, miksi et? - Olen tyytyväinen. Tai melkein tyytyväinen, välillä toki surettaa, mutta enimmäkseen yritän olla ajattelematta.
- Lempiherkkusi? (Mulla tällä hetkellä: suolakeksit ja brie-juusto, aah..!) - Salmiakki, sipsit ja juusto. Ei yhtä aikaa, mutta vaikka saman päivän iltana. Sipsit helevetin harvoin, koska niillä tulee köyhän naisen facelift.
- Suosikkitv-sarjasi? - Englantilaiset tietenkin - Heartbeat, Downton Abbey ja viimeisimpänä Naisten Paratiisi. Ei suomalaista nykypäivää, kiitos, minä elän siinä jo.
- Turhin julkkis? Miksi? - En tunne julkkiksia. Tai kai minä jotain nimiä tunnistaisin, sen verran nettilehtiä luen, mutta kun en seuraa heidän elämäänsä, niin en mene arvioimaan. Kai ne siitä jotain saavat, ei se sitten voi ihan turhaa olla.
- Kalju vai irokeesi? - Jos olisin hoikempi, voisin kokeilla molempia. Ehkä sellainen leveä irokeesi, jos pakko olisi, että vaan korvalliset olisivat paljaana. Kaljuun vaaditaan kaunis kallo, en tiedä, onko minulla sellaista.
- Tylsin kotityö? Entäs lemppari? - Silittäminen on saatanasta! Siksi en silitä kuin suihkupullolla. Samoin pyykinpesu ärsyttää, kun pitää varata vuoro. Tiskaaminen taas on kivaa, meditatiivista ja rauhoittavaa.
- Mikä on seksikästä? Äly. Ja silmät ja kädet.
- Uskotko kuolemanjälkeiseen elämään? - En usko sellaisena kuin se kuvataan, ei mitään helvetti-taivas-virityksiä. Energiahan ei katoa, mutta minne se menee? Aivoenergia siis.
- Miten asuisit, jos raha ei olisi este? - Jossain ullakkoasunnossa Helsingissä, ja osan vuodesta hotelleissa ympäri maailman. Tai vuokra-asunnoissa.
- Suosikkisi alkoholijuomista? - Ei voi valita vain yhtä! Yksi sopii yhteen tilaisuuteen, toinen toiseen. Enimmäkseen nautin kuivaa siideriä, kuplajuomia ja punkkua.
- Onko rakkautta ensi silmäyksellä? - Ei minun mielestäni. Ihastumista kyllä. Rakkaus kasvaa vähitellen.

Ja minunko pitäisi keksiä vastattavaksi muka 11 lisää? Mieluummin kuuntelen ihmisten kertomuksia itsestään kuin kyselen. Minusta ihmisestä kertoo paljon jo sekin, mitä se jättää kertomatta.

1. Oletko pettänyt ketään? Onko tehnyt mieli?
2. Mitä sarjakuvakirjaa tai kirjaa suosittelisit? Miksi?
3. Selviäisitkö ilman modernia yhteiskuntaa? Kuinka pitkään?
4. Puuttuuko elämästäsi jotain vai koetko sen täydelliseksi juuri sellaisena kuin se on?
5. Mitä et suostuisi tekemään ikinä?
6. Tykkäätkö musiikista? Millaisesta? Miksi et tykkää? Vai jaksatko edes kuunnella enää?
7. Tahtoisitko osata jotain kieltä? Mitä? Vai riittääkö nykyiset?
8. Koita keksiä jotain hyvää sanottavaa syksystä. (Minä kyllä tiedän montakin hyvää puolta, mutta koitan vaan saada teidätkin hokasemaan, ettei se paha asia ole.)
9. Onko siulla kumpparit ja sadetakki?
10. Joko on joululahjojen hankkiminen aloitettu?
11. Mitä tahtoisit kysyä -kummitukselta-?

Saa ottaa kuka tahtoo. Ei täällä kyllä ketään enää taida käydä, mutta eipä haittaa. Saa vastata vaikka kommenttilaatikkoon, jos siltä tuntuu. Ei ole pakko tuntua. Ei tämä taida mitään kiinnostavaa olla.

13 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Nappaan sun kysymykset - ja käyn mä ainakin täällä vielä ;-)

Tiina kirjoitti...

Oli niin hyvä myyntipuhe tuossa lopussa, että taidanpa vastata noihin kysymyksiisi. 11 faktaa en kyllä rupea (taas) kertomaan, koska ei mussa ole enää riittävästi faktoja. Pelkkää fiktiota vaan.

Uskaltaako tänne muuten linkittää, koska sehän on yleisöryntäyksen paikka heti?

-kummitus- kirjoitti...

Ole hyvä vaan, Marjaana. Kiva, jos jaksat käydä. Mie en enää oikein jaksaisi.

Tiina, sepä se. Ryntäykset pelottavat. Mutta helevetti, kerranko täällä elellään. :-D Kyllä sie ne faktatkin keksit. Ehkä.

Mañana kirjoitti...

Nappaan kysymykset minä myös.

-kummitus- kirjoitti...

Hoplaa, kiitos, Manana. Sen viimeisen kysymyksen saatte kyllä ihan kaikki korvata tahtomallanne kysymyksellä. Tuli vaan mieleen. :-D Eivätköhän kaikki jo tiedä minusta kaiken, turhaa toistoa.

Nollavaimo kirjoitti...

Mäkin vastasin !

Lissu kirjoitti...

Linkkipaikkaa ei ole, joten:
1. Nykyään petän ainoastaan itseäni, useimmiten jonkun suklaa-nimisen etu- tai jälkiliitteen kanssa. Muut hairahdukset taisivat jäädä nuoruuden huumaan ja intoon, joka oli älyä suurempaa.
2. Juho Juntusen Paholaisen morsian, joka liippaa läheltä sarjakuvakerrontaa. Lukemalla selviää suosittelun olemus.
3. Miten määrittelen modernin? Ilman nykyteknologiaa en vastailisi näihin(kään) kysymyksiin…
4. Tällä hetkellä ainoa kaipaukseni liittyy ajan rajallisuuteen.
5. Luettelosta tulisi liian pitkä, vaikka periaatteessa olen yllätyshullu ja valmis kokeilemaan asioita laajalla skaalalla.
6. Raskaampi osasto saa reidet liikkeeseen (vai johtuuko se ainoastaan basson ja selluliitin yhtälöstä?). Uusista pumpuista olen ulalla muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.
7. Tahtoisin osata kaikkia kieliä, mutta luontainen laiskuuteni rajoittaa hyvän osaamisen kotimaiseen tuotantoon.
8. 3.10.2013 klo 08 Helsingin rautatieaseman säähavainto +8. Ajokausi jatkuu!
9. Ihanat uudet kirkkaanoranssit kumihousut. Kuittaavatko nuo sadetakin ja kumisaappaat?
10. En ymmärrä kysymystä ;D Toivon, että lämmin syksy jatkuu pitkään.
11. Koska nähdään?

Mymskä kirjoitti...

Minäkin ostin tämän, vastaan täällä kommenttiboksissa. Ne faktat jätän kertomatta, koska luulen, että olen jo kertonut itseni tyhjäksi.

1. Olen varmasti jonkun pettänyt, mutta en yleensä tarkoita pahaa. Itseäni petkutan aina tarpeen vaatiessa. Tässä ehkä kuitenkin tarkoitetaan pettämistä parisuhteessa. Sitä en ole tehnyt. Jos olen jonkun kanssa oikeasti, ei minua muut edes kiinnosta (tai sitten en ole vain ollut riittävän kauan parisuhteessa, hah hah). Eli ei ole tehnyt mieli, paitsi yhdessä suhteessa olisi tehnyt mieli kostoksi pettää, mutta tajusin onneksi ajoissa, että se sotkisi asiat vain entistä pahemmin. Jonninjoutavaa puuhaa koko pettäminen: kun ollaan jonkun kanssa niin ollaan tosissaan, ja jos tekee muita mieli, niin sitten liihotellaan "vapaana".

2. Minulla on aika huono sarjakuvien tuntemus, mutta henk-koht. suosikkini on Kiki, Montparnassen kuningatar.

3. Luultavasti en selviäisi, riippuu vähän siitä mistä modernin lasketaan alkavan. Selviytyisin varmaan jonkin aikaa esim. ilman sähköä ja juoksevaa vettä ja keskuslämmitystä, mutta kyllä se vituttaisi.

4. Koen elämäni melko täydelliseksi tällaisenaan. Tai ainakin riittäväksi, ei kai koskaan sellaista tilannetta ole, etteikö jokin voisi olla paremmin. Toisinaan kaipaan toista ihmistä ja sen ihoa ja lämpöä, mutta se menee aina ohi aikanaan ja oireilee onneksi hyvin harvoin.

5. En suostuisi tappamaan ihmistä tai varsinkaan eläintä, mutta tätäpä ei voi tietää varmaksi. Ihminen käyttäytyy joskus jopa itselleen yllättävällä tavalla, kun tarpeeksi tiukka paikka tulee. Ja sitten täytyy vielä muistaa kohtuuton kärsimys ja sen helpottaminen, joka menisi varmaankin turhan moralisoinnin edelle. En uskalla kovin jyrkästi ottaa kantaa. Rahasta en kuitenkaan kumpaakaan em. tekisi, sen uskallan vannoa.

6. Rakastan musiikkia. Pääpaino on varmaan jossain klassisessa rokkenrollissa ja sellaisessa. Luulisin. Lisäksi menee kyllä melko kirjavasti vähän kaikenlaista aina raskaammasta metallista vanhan punkin kautta elokuvamusiikkiin ja klassiseen tai etniseen. Milloin mitäkin, fiiliksen mukaan. Joskus olen ollut niin masentunut, että en ole jaksanut kuunnella mitään, mutta toisaalta musiikki on ollut tärkeä apuväline suosta nousemisessa.

7. Tahtoisin, vaikka mitä! Ärsyttää, kun se englanti tulee aina päällimmäisenä. Olen aina pitänyt monipuolista kielitaitoa yksinomaan rikkautena, edes ruotsin opettelu ei ole koskaan ollut pakkopullaa eikä turhan tuntuista. Espanjaa voisin opiskella jossain vaiheessa, mutta nyt on työn alla kreikka, jossa riittää tekemistä joksikin aikaa. Sitä aion oppia käyttämään kunnolla.

8. Syksyllä on mukavaa, kun elämä omalla tavallaan hidastuu ja rauhoittuu, jää kesän turha kouhottaminen. Myös syksyn ensimmäiset viileät päivät tuntuvat hyvältä, vaikkakin minusta on tullut ihan ihme palelija. Koskaan en ole pahemmin kylmästä kärsinyt ennen kuin nyt, kun vanhat luut ovat alkaneet kaivata lämpöä.

9. Kyllä vain löytyy. Minulla on jopa kahden kumpparit.

10. Eikä helvetissä ole. Tosin en muutenkaan siihen sirkukseen osallistu enkä lahjoja hanki.

11. Kuinka pitkälle sinun kalenterisi on täynnä sovittuja menoja ja tapaamisia?

-kummitus- kirjoitti...

Heh, kalenterikysymyksiä. :-D Laita vaan Lissu ehdotuksia tulemaan, katsotaan miltä tanssikalenteri näyttää.

Mymskä, joulukuussa ei ole vielä mitään. Marraskuussa on parit treffit. Lokakuu alkaa olla täysi, mutta sielläkin on yksi kokonaan vapaa viikonloppu.

Ja kiitos vastauksista, kivaa!

Anonyymi kirjoitti...

Täällä ollaan, joka ikinen päivä! Nykyään tulee käytyä netissä älyttömällä Lumialla ja tämä kommentointi on vaikeampaa. Ja sitä paitsi tämä ei edes älyä joka kerta näyttää oletko käynyt kirjoittamassa.
T: Satuilija

-kummitus- kirjoitti...

Pysy vaan, mutta älä odota, että täällä päivittäin jotain tapahtuisi. :-D Ikä hidastaa myös kummitusta.

kukkis kirjoitti...

Käyn! Ylipäätään blogeissa harvemmin kuin ennen mutta tuttuja seuraan kyllä. Ja arvaa mitä, voisin vaikka elvyttää omankin blogini ihan vain näihin vastatakseni! Taitaisi olla tämän vuoden toinen postaus.

-kummitus- kirjoitti...

Mitä hittiä! Kukkis elää! Jee!