lauantai 11. tammikuuta 2014

Päätöntä menoa

Kun vierailin veljenlapsen luona, kadotin paikallisjunassa Prahasta vuonna 2002 (vai oliko se 2001?) ostamani lilan samettilippalakin. Harmitti, vaikka lakki olikin jo aikansa elänyt, gumminauha niin löyhällä, että ajatukset karkasivat ja lipan sisällä oleva pahvi pehmentynyt ajan sateissa niin, ettei siinä enää paljon pitoa ollut. Olin kieltämättä jo ajatellut uuden lippalakin hankintaa, mutta ajattelin, että ottaisin taas jonkun muun värin, niin olisi useampi päähine, mistä valita.

Ei sitten käynyt niin. Onhan minulla se musta, mutta kun väriä teki mieleni, niin matkasin pyykkivuoron jälkeen itään kauppahelevettiin. Olipa ahdistava retki. Ensinnäkin, ei edes Stockaan voi luottaa hattuasioissa, jumalauta. Siellä oli kuulemma tiloja niin pienennetty muuton myötä, ettei hatuille enää ollut tilaa. Onneksi oli edes Halonen, sieltä minä hattuni löysin, mutta jospa seuraavalla Tallinnnan ristiretkellä (lue risteily) saisin jonkun pipan lisää. Tai sitten on mentävä oikeasti modistille. Minä nimittäin olen hattuihminen, en mikään neulepipapää. Kutittavatkin vielä.

Olen huomannut säännöllisen epäsäännöllisesti hukkaavani asioita, joita rakastan. Kai se on karman kierrätystä. Minulta katoavat sormukset, lainaamani kirjat, hatut ja hansikkaat, ihmiset, kissat ja mielipiteet. Bändeistä puhumattakaan. Onneksi tilalle tulee uusia ja välillä voi kierrättää vanhoja.

Naamakirjassa ovat vuodenvaihteen kunniaksi tehneet listoja asioista. Mineen sinne jaksa, mutta tässä ovat tämänhetkiset mieleentulevat raskaahkot suosikkini pohjoismaisista laulu- ja soitinyhtyeistä (satunnaisjärjestyksessä):

Madrugada
Smack
D.A.D.
Backyard Babies/ Hellacopters/ Dregen
Von Herzen Brothers
Backsliders
Volbeat
Kingston Wall
Turbonegro
Alamaailman Vasarat.

Sitten satunnaisesti (nimen perusteella) valittu laulu.

On se hienoa olla täältä päin kotoisin! Mutta ei tässä kyllä mitään järkeä muuten ole.


7 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Hitsi kun D.A.D. olis keväämmällä Tavastialla. Eräänä torstaina. Hitsi siksi, koska nää logistiset ongelmat, kun ei itse asu Helsingissä...

-kummitus- kirjoitti...

Oooh, kiitos vinkistä, Tiina. Torstai ei kyllä paras mahdollinen keikkapäivä ole, koska perjantain työ, mutta täytyykin harkita asiaa.

Nti Nokkela kirjoitti...

Hey lady, sulle on haaste mun blogissa :)

-kummitus- kirjoitti...

Vai että leidi. Hmm. Noh, eiköhän se jossain vaiheessa taitu. Kiitos, Ambra!

kopa kirjoitti...

Hyvä musiikkimaku sulla!!

kopa kirjoitti...

Hyvä musiikkimaku sulla!!

-kummitus- kirjoitti...

Kiitos. Niin minustakin. :-D