maanantai 14. heinäkuuta 2014

Lämmin sydän ja palava aurinko

Keräilen töihin mukaan kellariin sopivia riepuja. Huomenna voimme vihdoin aloittaa arkistojen purkamisen laatikoista. Tällä kertaa olen viisaampi, en missään nimessä aio riehua lämpimännihkeässä matalassa tilassa tavanomaisissa työvaatteissani, mukaan lähtevät verkkarit, ohut t-paita ja tennarit. Ja miljoona hiuslenksua. Tänään sain kaiken valmiiksi asiakastilaisuutta varten, en voi kuin toivoa, että se sujuu suuremmitta ongelmitta. Jos ongelmia tulee, ratkaisen ne lennosta, tai en välitä niistä.

Sukulaistapaaminen oli yllättävän hauska. Se yksi hankala serkku jälleen yritti nolaamistani, mutta olinkin tällä kertaa valmistautunut, sain naurun avulla napattua häneltä aseet käsistä. Vähänkö olin ylpeä itsestäni. Viiniä, naurua, uusia sukulaisia, uudistettuja ystävyyssuhteita, hiprakkaa, lupauksia tavata uudelleen, vierailukutsuja - siitä olivat iltamat tehty. Lauantain vietin sitten veljieni kanssa turistina kaupungilla, notkuimme trooppisen lämpimässä Turussa pitkin terasseja, kävimme vähän risteilemässä, tuomiokirkossa, syömässä, kahvilla, Luostarinmäellä. Ihan kuin olisi ollut ulkomailla, itse asiassa suunnittelimme myös yhteistä retkeä oikeasti ulkomaille, Etelä-Eurooppaan vuoden päähän. Minä sitten pidän veljistäni, kuten heidän puolisoistaankin.

Iltasella valuimme rantaa myöten puolen yön aikaan hotellille, perjantai-iltana meni hivenen myöhempään. Vaikka jalat huusivat hoosiannaa, olin onnellinen, kun nukahdin ikkuna auki. Nuorten juhlinta kantautui huoneeseen. Aamuyöllä sitten heräsin hiljaisuuteen. Sunnuntaina matkustin iltapäivällä kotiin, olisin tahtonut ennen sitä käydä yhdessä laukkukaupassa, mutta eihän se mokoma ollutkaan auki. Säästyivät nekin rahat, ja hyvä niin, on tässä taas tullut höylättyä. Oikein sydämestä ottaa, kun tilinsä saldon näkee - sinne se bonus hupeni.

Ensi viikonlopuksi on jo liput printattu. Samoin parin viikon päähän viinanhakuretkikin on varattu ja ostettu. Aion nauttia kesästäni. Mietin sitten taas syksyllä vararahastoa. Nyt mennään, kun sisäistä ja ulkoista paloa riittää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei auta kuin uusi vierailu laukkukauppaan. Ajatteles, miten edullinen ulkomaanmatka on tulla tänne...

Åboriginal

-kummitus- kirjoitti...

En pitäisi ajatusta laisinkaan mahdottomana, sen verran kiva kaupunki Turku on. Turistille siis. :-D