maanantai 10. joulukuuta 2012

9 tuntia ja viisi kiloa

Nukuin viime yönä kertaakaan heräämättä yhdeksän tuntia. Nyt muistan, miltä tuntuu olla levännyt. Tämähän on aivan ihana olo! Miksi tätä ei ole aina tarjolla? Etenkään, miksi tätä ei ollut tarjolla silloin, kun töitä tein? Alitajunta koittaa piipittää väliin, että ehkä juuri siksi. Jaa, sanon minä, mieluummin kyllä tekisin töitä, kun nukkuisin kuin lapsi. Kohta on työttömyyden vuosipäivä, aion viettää sen matkoilla.

Olen itse itseltäni piilotellen ryhtynyt hivenen vahtimaan syömisiäni. Suurin muutos on varmaan siinä, että syön vähemmän juustoa ja enemmän kasviksia. Kesästä olen tiputellut painoa viisi kiloa, kauas on pitkä matka, mutta hyvä alku se on tämäkin. Kun ei turhia elvistele, niin kyllä tämä tästä. Tarkoitukseni ei ole näännyttää itseäni vaan saada vaatteet istumaan vähän paremmin, verenpaine laskuun ja kolestroli myös. Toivottavasti näin kävisi.

Vasemman jalan kantapään reuna kipeytyi kävelyharjoituksista. Pidin viime viikon taukoa, koska en tahdo joutua luupiikkikierteeseen. Nyt ei ole varaa hankkia uusia kenkiä tai mitään muitakaan apuvälineitä. On siis otettava vähän rauhallisemmin ja koitettava venyttää kalvoja kuntoon.

Kunpa huoltomies pistäytyisi tällä viikolla. Olisi hienoa saada uuninluukku kuntoon ja kylpyhuoneessakin odottelee pari pikkuprojektia. Käsisuihkun tiiviste tai letku vuotaa. Wc-istuimen säiliön  iso huuhtelu ei toimi kuin jatkuvalla painamisella. Koskahan ensi vuoden vuokralappu ilmestyy? Toivottavasti korotusta ei ole paljon, nyt ei nimittäin budjetti kestä.

5 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Toivotaan, ettei vuokra kauheasti nouse.

Meille tuli melkein +50€ ja se on iso summa, sanon minä. Varsinkin kun se tunnutaan lätkäistävän joka vuosi automaattisesti "käyttö- ja huoltokustannusten nousun vuoksi". Shit! Sit kun soittaa huoltofirmaan jostain pikkuviasta niin se sanoo, ettei kuulu heille. Miksi pirussa mä sitten maksan näitä kohtuuttomia vuokria?

Grrr, hermostuin!

Toivon, että saat uunisi jouluksi kuntoon. Ja jalkasi. Ja onnea -5kg, se on iso juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Toi on mun mielestä hieno piirre ettet vouhkaa siitä painonpudottamisesta (jos se nyt sitten on tarpeellista) etkä ota siitä stressiä niinkuin muut. Hyvä sinä!

-kummitus- kirjoitti...

Marjaana, minulla on onneksi ollut nykykodissani niin edukas vuokra, että oikein naurattaisi, jos ei olisi vielä sitä asuntovelkaa päälle maksettavana. Vielä neljä vuotta maksan itseäni kipeäksi...

Peppone, eipä se paino kohkaamalla tipu, vaan jotain tekemällä. Keskeneräisestä työstä taas ei juuri kannata huudella, etenkin kun tuntee itsensä ja tietää, että osaa hyvätkin asiat pilata. 5 kg on sellainen hyvä välietappi, josta kehtaa mainita, katsotaan nyt seuraako sille jatkoa.

Nti Nokkela kirjoitti...

Viisi kiloa on tosi paljon! Nostan hattua. Painonpudottaminen ei oo mikään pikkuduuni.

-kummitus- kirjoitti...

Viisi kiloa on hyvä alku, mutta kuten sanoin, materiaalia on riittävästi useampaankin viiteen kiloon.