torstai 20. joulukuuta 2012

Haasteita tuppaa kuin puhelintoivekonsertissa

Ambra nakkasi haasteella ja Ajatusmurusia toisella. Koitetaanpas yhdistää ne samaan postaukseen, niin tulee homma hoidettua.

Ensin Ambran jutska:
- Vastaa saamiisi 10 kysymykseen
- Kerro 10 itse valitsemaasi asiaa itsestäsi
- Keksi 10 kysymystä seuraaville haastettaville ja haasta heidät!

1. Miksi lapsille valehdellaan, että joulupukki on olemassa, vaikka totuus tulee ennemmin tai myöhemmin ilmi ja kaikille olisi vain paljon helpompaa ilman kaikkea salailua? - Kai se on kivaa lapsistakin. Mie kyllä muistan olleeni niin peruspessimisti kääpiö, että tiesin, ettei joulupukkia ollut olemassa, mutta valehtelin sukulaisille uskovani, ettei niille tulisi paha mieli. Mie suojelin muiden tunteita jo taaperona.
2. Onko laiskuus paha vai hyvä asia? Mitä laiskuus on? - Laiskuus saa ihmisen keksimään nopeampia, helpompia ja parempia tapoja hoitaa erinäisiä tylsiä, typeriä ja ärsyttäviä toimia. Laiskuus on erittäin tärkeä taito. Kai laiskuus on siis hyvästä kohtuullisissa määrin nautittuna, vähän niin kuin hedonistin muutkin harrastukset.
3. Tuleeko tv:stä liikaa realitya? En tiedä, en katso mitään. Minä katson vain englantilaisia sarjoja ja ruokaohjelmia. HEEIII, mutta ne ruokaohjelmat ovat realityä, minä siis katson realityä. Reality on hyvästä. Realityä ei tule liikaa, koska tv:ssä on sulki-kiinni-nappula. (Kehäpäätelmän väännös...)
4. Panostaisitko mieluummin lastensuojeluun vai vanhustenhuoltoon ja miksi? Ja ei, ei saa valita molempia. Tiedän, paha kysymys. - Lapsuus on jo mennyt, minäkin selvisin siitä hengissä. Vanhuudesta taas ei voi selvitä. Minulla on ratkaisu, vaikkei välttämättä sellainen, jonka Ambra hyväksyisi; jaetaan meille vanhuksille itsemurhapillerit ja tehdään lastenteko luvalliseksi. Jos et ole käynyt lastenkasvatusajokorttia, et saa tehdä kääpiöitä. Jos taas teet, mutta et osaa hoitaa omiasi, saat ottaa itsemurhapillerin tosi ajoissa. Totta puhuen, lapset ovat viattomia, niissä on tulevaisuus, niihin kai tässä pitäisi rahat sijoittaa, että edes tulevaisuus olisi parempi.
5. Kerro joku kaunis joulumuisto. - Voi v*ttu. Ei ole. Paitsi viime joulu oli tosi kiva ja kaunis! Itsekseni olen viettänyt kovin rauhallisia jouluja, toivottavasti tulevakin on sellainen.
6. Jos saisit 10 000 € ja se pitäisi kuluttaa yhden päivän aikana vain itseesi, niin mihis se raha palaisi? - Parhaat kaverit kasaan, kaikille hemmottelua, kokkikurssi ja hirveet syömingit siihen päälle. Jos rahaa jäisi, otettais vielä hotelliyöpyminen ja -aamupala. Ja se olisi panostamista vain itseeni, koska minähän siitä nauttisin; saisin seuraa nautintooni, jaettu ilo on moninkertainen, tottahan sen tiedätte. Ei muuten kymppitonni riittäisi kovin pitkälle.
7. Kumpi on pahempi, holtiton ja vastuuton mieli vai syntymävakava luonne, joka ei koskaan taivu iloitteluun?  - Vihaan vastuuttomia ihmisiä, vakavat ovat vain vakavan tylsiä, mutta ei heitä vihata voi. Holtiton yleensä tuhoaa myös muiden kuin oman elämänsä.
8. Mihin uskot? - Elämään syntymästä kuolemaan ja luonnonvoimiin.
9. Mitä et tekisi rahasta? Vaikka saisit niin paljon rahaa että voisit pelastaa kaikki Afrikan orpolapset ja elää itse leveästi loppuelämäsi. - Aika paljon minä kyllä tekisin vaikka mitä, mutta en varmaan voisi tappaa ketään. (Korkeintaan jonkun jo kohta muutenkin kuolevan, joka kituu jo, sellaisen voisin ehkä pyynnöstä tappaakin. Tämä taisi vesittää senkin jutun. Paitsi, että viattomia ja terveitä en voisi tappaa!)
10. Lasketko vieläkin, mitä joku asia maksaa markoissa? - Enpä juuri. Ei ole tarvetta. Muistelen kyllä markkaa lämmöllä, tosin matkustaminen on helpottanut euron myötä.

Kymmenen joutavaa asiaa minusta:
1. Tänä vuonna rypyt syvenivät. Silmien alle tuli verkko. Johan tuo oli aikakin! Kohta on taas pyöreät juhlavuodet edessä.
2. Olen kirjoittanut päiväkirjaa 7-vuotiaasta saakka. Vuodesta 2005 alkaen päiväkirjat ovat olleet netissä, tekstit ovat tallessa paperina, vaikka blogeista osan olen koittanut tuhota ja osan unohtaa.
3. Minä tahtoisin vielä ihmissuhteen, mutta en tiedä mistä sellaisia löytää. Olen siis ilman, koska osaan olla ilman. Ei aina saa kaikkea, mitä tahtoo. Sitä paitsi minä olen saanut aika paljon!
4. Rakastan tilannekomiikkaa ja sanoilla leikkimistä. Inhoan toisten kustannuksella ilkeilevää ja pilkkaavaa huumoria. On asia erikseen, nauratko kanssani vai nauratko minulle.
5. Sinä ET tahdo minua viholliseksesi. Pidä mieluummin ystävänä. Suhtaudun kuitenkin ihmisiin ystävällismielisesti, kunnes toisin todistetaan. Olen huono antamaan anteeksi tai unohtamaan, mikäli perustelut ovat puolivillaiset enkä aisti oikeata katumusta.
6. Nuorna tyttönä olin melkoisen villi tapaus. Avioero minut rauhoitti, tosin vähän toisin kun voisi kuvitella, epäonnistuin niin pahasti, etten uskalla enää juuri mitään. Uussyntyinen nynnerö. Tuleva uusioneitsyt.
7. En pidä rytmihäiriöistä, niitä on ryhtynyt tulemaan useammin.
8. En koskaan ole ymmärtänyt, miksi pitäisi juoda päivätolkulla putkeen. Siis alkoholia. Saatan tosin hyvässä seurassa inspiroituneena nauttia juomia yön yli, mutta kyllä se lutraaminen viimeistään aamulla loppuu. Tulee uni.
9. Jos minulla olisi ihan tolkuttomasti rahaa, perustaisin BetB-paikan eksklusiiviselle vierasjoukolle. Eli huvikseni höösäisin ihmisiä, majoittaisin ja ruokkisin.
10. Sokkotreffiehdotuksia vastaanotetaan profiilissa löytyvässä sähköpostiosoitteessa. Toivelista: mielellään yli 40-vee, yli 178 cm, ehdottomasti vapaa, iloluontoinen ajattelija, joka tykkää lukea, puhua ja pussata, kiitos.

Sovitaan, että ainakin Ajatusmuruset voisi vastailla rustaamiini kysymyksiin (jos tahtoo/ kerkeää), ja sitten ihan vaan, kuka kaipaa kirjoittamista. Minä kun suoraan sanottuna kärsin sellaisesta oireyhtymästä, että koen olevani tuppautuja, yleensä ryhdyn liian ystävällismieliseksi liian nopeasti. Kompensoin ylisosiaalisuudella lapsuuteni sairaalloista ujoutta. Olen koittanut viime aikoina opetella olemaan tuppautumatta, eli yritän hillitä itseäni. Yksityisissä sosiaalisissa tilanteissa meinaan lipsahdella takaisin lapsuuteen (ei ne kuitenkaan minusta tykkää, uskottelevat vain). Niinpä en tätäkään kenellekään tuputa, mutta iloinen toki olen, jos joku vastailee. Edit 16:07 Mymskäkin lupasi vastailla jossain vaiheessa, jipii!

Minusta on kaikkein kivointa, kun ihmiset kertovat minulle mitä tahtovat, niin kysymysten laatiminenkin taas tuottaa ongelmia:

1. Osaisitko elää ilman juhlapyhähässäköintiä ja perinteitä? Noudatatko juhlapyhäperinteitä? Oletko perinteitä noudattava tyyppi vai luotko omasi?
2. Kenen kanssa ja missä tahtoisit viettää joulun? (Pakollinen joulukysymys...)
3. Paljonko rahaa riittäisi sinulle, ettet koskaan tekisi enää töitä?
4. Muuttaisitko jotain itsessäsi, jos voisit? Mitä? Fyysisiä vai psyykkisiä ominaisuuksia? Vai molempia?
5. Mikä on suhteesi sinihomejuustoon? Onko Auran mainoskoneisto oikeassa, toiset vihaavat, toiset rakastavat?
6. Uskotko ennustuksiin, riimuihin, numerologiaan, toteemieläimiin tai muuhun epämääräiseen, jolle ei ole selitystä? Onko sinulla kokemusta sellaisesta?
7. Jos jonnekin muualle pitäisi/ tahtoisit muuttaa, minne menisit?
8. Jos saisit tavata jonkun elävän tai kuolleen, kenet tahtoisit tavata? Miksi?
9. Mikä sinusta piti tulla isona? Tuliko se vai tuliko jotain muuta? Nyt jos vaihtaisit ammattia, mitä tekisit?
10. Ajattele seitsemää kuolemansyntiä. Entäs jos saisit poistaa yhden, mikä se olisi?

Sitten seuraavaan tunnustukseen Ajatusmurusilta:

Tuo Ajatusmurusten haaste se vasta helppo onkin. Se ei vaadi mitään muuta kuin jakoa eteen päin. Jos siis koette olevanne kuninkaallista sukua ja huonetta, niin olkaa hyvä. Mie kyllä oikeastaan alan tulla siihen tulokseen, että olen muuttumassa kuninkaalliseksi, koska minua ei oteta minnekään töihin. Lahjattomille mittään hommia anneta!

Minun piti päästä tänään hammashygienistille. En sitten pääsekään, kun soittivat ja kertoivat epaton sairastuneen. Seuraava vapaa aika löytyi tammikuun lopusta. Jos tuolla yhdessä kolossa on reikä, niin epäilen, että edessä on vielä suuri remontti. Hyvää yksivuotis-irtisanomispäivää minulle!

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Nappasin nuo kysymykset tuosta, kun olivat ihan ajatuksia tai ainakin vastauksia herättäviä. Vastailen jossain vaiheessa.

-kummitus- kirjoitti...

Hienoa, upeeta ja mahtavaa!

Unknown kirjoitti...

Hyvää merkkipäivää sulle!

NII ja oon mielissäin, ettet mua haastannu. Voin kyl itteeni koskevii kysymyksii vastata, mut mielummin sillee, ettei tartte kaikkien niitä nähä.

Olihan noissa joitain ihan vastattaviiki kysymyksii, mut mukavaa oli lukasta ne sun 10 joutavaa tietoo susta. :) Varsinki kohta 10 laitto suupielet ylöspäin. ;D

-kummitus- kirjoitti...

Joo, olen huomannut, etteivät ihmiset kauheasti haastamisesta innostu.

Kohta kymmenen on siellä sen takia, että jos vaikka minä en osaakaan enää ketään lähestyä, niin mene tiedä jos joku hullu ottaisi onkeensa ja lähestyisi minua. Toivottavasti vaan on terveellä tavalla hullu...