perjantai 7. kesäkuuta 2013

Villejä rubiineja

Lupiinitkin kukkivat, onpas meillä räyhäkkä kesän aloitus! Ovat ne vain kauniita, etenkin kun samassa kasvustossa on pinkkejä, liloja ja valkeita rupiineja, ei kun lupiineja. Saa nähdä, onko pohjoisempikin Suomi jo täydessä vauhdissa, kun sinne tänään pölähdän. Mutta mitäs sitten kesemmällä kukkii, kun nyt jo pyrähtelevät kaikki? Tulee kuivakka loppukesä tällä vauhdilla.

Torstaina olin kovin väsynyt. Sitä se tiesi, kun kahteen saakka meni entisen kollegan, nykyisen ystävän yllätys-50-vuotisbileissä. Ne pidettiin entisen työpaikkani yläkerrassa, edustussaunatiloissa, itsekin olen siellä bileitä järjestänyt sekä kollegoille että privaatisti. Kiva tila, hienoa seuraa, jumalaisen viileätä sampanjaa, pari snapsia, punkkua ja lonkeroa. Mutta ihme kyllä ei krapulaa, vain älytön väsymys, onneksi olen jättänyt viikolla rilluttelun sikseen! Joku järki minunkin päässäni vanhemmiten..

Onneksi oli syy lähteä aikaisemmin pois töistä torstaina, kävin yhden lahjakortin ja samalla seikkailin Kampin Matkahuoltoon. Ensin tietysti menin sinne lipunmyyntiosastolle, josta minut ohjattiin ulos ja hissillä maan alle. Jännä keikka, mutta nytpähän senkin paikan tiedän. Ilta meni pyykkituvassa, että sain mukaan puhtaita rätei ja lumpui. Otan mahdollisimman pienen kassin mukaan, koska paljon tavaraa en tule tarvitsemaan viikonlopuksi. Minusta ei edustavaa saa, joten parempi mennä esittäytymään lukiokavereille omana itsenään.

Sitä minä mietin, että mitenhän saan pidettyä turpani kiinni yhden tyypin kohdatessani, vai tuleeko sieltä suuriakin sammakoita, kun alan vetää häntä tilille entisestä elämästämme. Parempi olisi olla hiljaa. Ihan oikeasti!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen ihmetellyt tuota samaa, kun kaikki kukkii jo nyt, niin onko loppukesä sitten kuivan ruskea vai tulevatko syksyn sateet.
Kesä jotenkin ryöpsähti vauhtiin;)

Kionaya kirjoitti...

Minäkin tykkää lupiineista. Isän äidin mielestä ne olivat rikkaruohoja. Itsekin olen yrittänyt lupiineja kasvattaa, mutta etanat söivät kaikki.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti sulla oli hauska reissu ja kaikki meni ongelmitta?

Se on pääasia että on kesä ja lämmintä sillä ei ne kosteat ja koleat kelit ole kuin muutaman kuukauden päässä joten nautitaan nyt - kuivuudesta huolimatta :D

-kummitus- kirjoitti...

Rantakasvi, ryöpsähtäminen on kuvaava sana alkukesälle.

Kiona, voi ei, kelpaavatko lupiinitkin etanoille? Pah.

Peppne, onneksi osaan elellä kelillä kuin kelillä. Talvestakin selviän yleensä, mutta viime talvi meinasi ahdistaa, sekin varmaan johtui työttömyydestä.