torstai 1. elokuuta 2013

Väliaikainen maailmanjärjestys sotkee sisäisen kellon

Minua nyt vähän harmittaa. Koska minut vakinaistetaan, joudun työaikani omistajavaihdoksen myötä luopumaan kaikista saldotunneistani. Ja niin kun minä olin niitä hartaasti kerännyt, että pääsisin ystävien luokse länsirannikolle. Pah. Kaikki pois, kuului määräys, mitään en saa mukaani. Saan kyllä palkatonta vapaata tahtomanani aikana, mutta se taas näkyy kukkarossa. Pah.

Väliaikainen maailmanjärjestys, lue: kuusituntinen työpäivä, sotkee rutiinini. Ja tämä siksi, koska yritän päästä eroon yli 20 saldotunnista. Sen verran minussa on asperkkeliä, että siinä ei hyvä heilu, kun järjestys sekoittuu. Olen ärtyisä ja kärttyinen, joudun oikein pitelemään itseäni, etten sano pahasti. Eikä asiaa tietysti yhtään auta, että tekeminen lisääntyy, kun lomalta palaavan henkilökunnan määrä lisääntyy. Luvassa on mielenkiintoinen pariviikkoinen. Unirytmi sekoaa, menetän kallisarvoiset aamutuntini. Pah.

Lomatkin sitten menevät siinä samalla. Tai ne minnekään mene, maksetaan rahana. Sitten taas joudun ensi kesänä pitämään palkantonta vapaata. Sen jo varmaan arvasittekin, etten minä kuitenkaan saa niitä lomarahoja sinne säästettyä, keksin taas jonkun rahareiän. Tai noh, mistä sen tietää. Voihan ihmeitäkin tapahtua.

Kirjallisuusuutinen: olen taas rakastunut. Naiseen tällä kertaa. Mutta mikäs ihme tuo on, jos sotketaan fantasiaa, rakkaustarinoita ja suomalaisugrilaista mytologiaa. Nyt ahmin Helena Wariksen Uniin piirretty polku teosta ja harmittaa jo etukäteen, kun se kohta loppuu. Pah. Pakko lukea kaikki muutkin. Olen myyty.

Sen lisäksi tekstiiliurheilu jatkuu. Löysin Pirsman yläkerrasta edukkaasti jotkut sellaiset jatsihousut. Leveät ja pitkät lahkeet, mustat ja hinta vain puolet siitä, mitä maksoin niistä merkkihousun puolikkaista. Voitto kotiin. Seuraavaksi lähden testaamaan pöksyjä käytännössä. (Minähän sanoin, olen sekaisin.)

4 kommenttia:

- S - kirjoitti...

Onnittelut vakinaisen työpaikan johdosta! :)

Ikävää tuo tosiaan, että saldot palavat. Luulisi, että jokin konsti "siirtoon" olisi ollut olemassa jos olisi ollut tahtoa.
Etkä tietenkään ehtinyt pitää yhtään pois niitä?

-kummitus- kirjoitti...

Kiitos -S-. Nyt vasta tajusin, mikä kirjoituksessani on vikana. Saldot eivät pala, minulla on vielä 9 työpäivää tasata ne.

On siinä periaatteessa keino fiksata asiat, siihen luotan. Tai toivon, viisaampi olen ensi vkolla.

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut vakinaistamisesta!
Toivottavasti ehdit käyttää saldopäiväsi tai edes osan varsinkin kun kesää on jäljellä.

-kummitus- kirjoitti...

Kiitos ja joo, kyllä se nyt vahvasti näyttää mahdollisuudelta. Tai sitten minua kusetetaan ihan kuus-nolla. Ei kyllä sekään olisi ensimmäinen kerta.

AINA on kesää jäljellä, niin pitkään kuin on elämää. Minähän en ole kesäihminen, mutta muistaakseni olen ihminen kuitenkin. Tai ainakin vahvasti yritän.