maanantai 6. kesäkuuta 2011

Baarielämää kaikilla mausteilla

Vietin erinomaisen hauskan terassilauantain entisen nuoreni kanssa. Tutustutin hänet aikoinaan yhteen ystävättäreeni sillä seuraumuksella, että he ovat onnellisesti naimisissa ja kahden kääpiön vanhemmat. Kun olen kuitenkin ystävättäreni kanssa säännöllisesti käynyt ulkoilemassa, päätimme viimeksi, että on vain oikeus ja kohtuus, että ulkoilutan myös hänen puolisoaan, entistä nuorisoakin.

Oli meillä muka jotain ihan oikeatakin tehtävää, sen verran esittelin nimittäin ruuanlaittoa rakastavalle herralle Hakaniemen hallia (Lentävä Lehmä!) ja aasialaiskaupan saloja, koska hän on ollut yksityisoppilaana Kummituksen kokkikoulussa ja tulee tarvitsemaan jatkokursseilla kyseisiä paikkoja. Tällä kertaa emme muuta napanneet mukaamme kuin pistaasipähkinöitä pussillisen, koska suuntasimme terassikierrokselle.

Ja niitä baareja sitten riitti, ensin Milenka, sitten Siltanen ja hyvänä jatkona Lennonjohto. Ruokailun ajaksi poistuimme Kalliosta, aasialaisruokateemaan sopi Korea Housen grillibulgogi. Jälkiruuaksi terästetyt terassikahvit Kolmessa Kruunussa, välijuomat Harryn baarissa ja vähän musiikkia Juttutuvassa. Sieltä kun läksimme kapuamaan mäkeä kohti Kalliota, niin baarit vaihtuivat tiiviimpään, kaikille ei tainnut edes nimeä löytyä (Porthan, Cella, Molotow, Heinähattu ja Iltakoulu, puuh...). Roskapankkiin emme mahtuneet enää edes sisälle, ihmeellistä kyllä, oli ilmeisesti muutama muukin kaveri innostunut ravintolaelämästä sinä iltana. Arvaahan tuon, ettei siinä selvänä säilynyt, sen verran kuitenkin tokenin, että ajelin viimeisellä normibussilla kotiin. Vaatekasasta päätellen ohjelmanumeroita ei juuri muita ollut kuin nopea strippaus, naamanpesu ja uni.

Eilistä vietin sohvalla, torkuin ja naureskelin itsekseni. Oli kiva päivä! Riittävän ex tempore, hauska, maukas ja inspiroiva. Minulla oli aikoinaan hienoja pentuja, joista on tullut aika upeita aikuisia. Enkä taida itsekään paskimmasta päästä olla, kun kerta jaksavat kanssani riehua. Mie en kyllä enää kauan tuolla tavalla jaksa, se on sekä kukkarolle että maksalle hubaa kyytiä.

Ei kommentteja: