maanantai 31. lokakuuta 2011

Kellojen siirtely on syvältä ja sieltä

Eikö Suomi voisi tehdä päätöstä, että unohdetaan se typerä kesäaika-hömpötys ja mennään vaan tällä tutulla ja turvallisella talviajalla? Minua alkaa rassata kellojen siirtely kahdesti vuodessa, aina on ensin mietittävä, että minne päin on kesään päin ja miten mikäkin kello siirtyy. Työkelloja ei edes itse saa siirreltyä, joutuu viikkosotalla odottamaan, että koska ne ovat oikeassa ajassa muun maailman kanssa. Sen lisäksi puhelin-pc-synkronointi ei toimi ja sokerina pohjalla äitini on eilisen puhelunsa perusteella todennäköisesti aivan eri ajassa kuin koko loppu-Suomi. (Tai sitten hän on seonnut lopullisesti, mikä sekään ei ole välttämättä väärä tulkinta.)

Muuten tästä varmaan tulee parempi viikko kuin viime viikko, vaikka luvassa onkin kaksi iltavuoroa erinäisten työpuheluiden takia. Uusi luuta on siirtynyt ison rapakon taakse ja tulee toivon mukaan seuraavan kerran vasta ensi vuonna. Jospa minä jo silloin olisin löytänyt jotain mielekästä tekemistä jossain toisessa firmassa tai sitten meillä jossain toisissa tehtävissä.

Nukuin viime yönä kuni tukki. Heräsin tosin ennen puoli kuutta, mutta elimistöni ilmeisesti edelleen elelee kesäajassa, joten sitäkään ei voi kauhistella. Omahoitaja aloittaa viimeisen harjoittelujaksonsa tänään, saa nähdä millaiset työvuorot hänelle tulevat. Vaarana on, että tapaamisemme jäävät vähemmälle, se on kyllä harmi, koska ihan aikuisten oikeasti pidän hänen seurastaan ja ikävä tulee, ellei näe. (Tulee jo nytkin välillä.)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen ihan samaa mieltä tuosta kellojen siirtelystä, nykymaailmassa siinä ei ole enää mitään järkeä. Ei voi vedota edes ulkomaisten liikekumppaneiden eri aikavyöhykkeeseen, kun suurin osa asioista hoidetaa sähköpostilla. Yksi aika riittäköön!

Nti Nokkela kirjoitti...

Minusta kellojen siirtäminen oli tällä kertaa ihanaa. Yleensä en sitä juuri noteeraa, paitsi siis siirrän sen kellon, mutta toissayön nukuin ah niin makeasti ja eilen ja tänään on tuntunut kuin olisi kauheaa aikaa. Ja on kivaa kun illat on pimeitä, kelpaa käpertyä kotiin :))

-kummitus- kirjoitti...

Ambra, kyllä se nyt oli ihan paikallaan, kun palattiin siihen "oikeaan" aikaan, mutta keväällä se on aivan turha proseduuri. Suomessa kyllä riittää valoa ilman kellojen siirtelyäkin.