sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Pitkät lomavapaat ilahduttavat työtöntä

Eilen laiskotti niin kovin, etten edes jaksanut kahvia keitellä. Unta riitti useammassa osassa. Niinpä kärsin tänä aamuna päänsärystä, joka poistuu kahvin juotuani. Tiedän sen. Tauti palasi takaisin, kun perjantain riekuin ystävien luona, parvekkeellakin piti vähissä vaatteissa pönöttää tupakin kanssa. Mutta ruoka oli hyvää ja seura samoin, juomia taisi olla turhan paljonkin tarjolla. Jopa tanssattuakin tuli.

Onnistuin loukkaamaan yhtä vierasta. Ja kun yritin korjata sanomisiani, ne menivät aina vain enemmän solmuun (tai sitten vieras tahtoi ymmärtää minut väärin). Yritin selitellä tuoksuyliherkkyynttäni ja hän luuli (tai tahtoi luulla) minun sanovan, että hän haisi pahalta. Joo, ihan tyhmä juttu. Minulla ei nykyään ole minkäänlaista taistelunhalua, tai tahtoa selvitellä mitään välejä. En vaan enää kykene, otan vastoinkäymiset vastaan karkaamalla. Niinpä joskus yhden jälkeen pääätin lähteä kotiin, kirosin, että kun sattumus olisi vähän aikaisemmin tapahtunut, olisin vielä päässyt bussilla kotiin. Piti ajella taksilla. Ei silti, että sitä inhoaisin, minähän alvariinsa istuisin taksissa, jos vaan taloudellinen tilanne myöten antaisi.

Huomenna on onneksi luvassa lisää ystäväterapiaa naapurilähiössä. Riemastuttavat työtöntä ihmistä nämä pitkät juhla-lomavapaat, ystävät jaksavat tavata toisiaan, on sosiaalista eloa enemmän kuin arkena. Jääkaapissa nököttävä lehmäpala pääsee kietoutumaan pekoniin, kun tapanina ei niin tapahtunut. Onneksi, koska muuten joutuisin syömään itse kilon lihaa. Huhhuh.

Ja nyt sitä kahvia, ennen kuin ryhdyn avaamaan kallon painetta vasaralla. Toisaalta se saattaisi tehdä hyvääkin, lobotomian jälkeen ihnmiset ovat olleet ilmeisesti aika harmittomia ympäristölleen.

4 kommenttia:

Marjaana kirjoitti...

Ääh, tuoksuyliherkkyys on hankala juttu. Ja nimenomaan ymmärtää jollei itse siitä kärsi.

Me just vasta käytiin oikein hyvä keskustelu mun ystävän kanssa, kun ruukaa roiskaista hajuvettä kotoa lähtiessään. Sanoin, että jos on tulossa vaan meille iltaa istumaan, niin voisiko harkita, ettei ruiskaisikaan. Ymmärsi oikein hyvin. (Ei ymmärtänyt haisevansa pahalle!)

Oikein mukavaa vuoden vaihdetta sinulle sinne, -kummitus- ja parempaa vuotta 2013

-kummitus- kirjoitti...

Minulle tuoksuyliherkkyys on tullut vähän yllätyksenä. Mutta toisaalta, mieluummin tuoksut kuin sähkö.

Ihanaista uutta vuotta sinullekin, Marjaana!

Unknown kirjoitti...

Välil vaa joku törppö h a l u u ettei se ymmärrä ja haluu vaa kränätä vastaan.

Lobotomia on helppo tehä, saattas onnistuu tee-se-itte-leikkauksenaki. ;DDD

-kummitus- kirjoitti...

Näin mie olin ymmärtävinäni, ettei se mikään neurologian huippusuorite taida olla, mutta koska välttämättä toivottua tulosta ei saavuteta, niin toinneko tuota, jos vielä kahvilla pärjää?