tiistai 15. huhtikuuta 2014

Kunnallista likistelyä

Kävin tässä muutama viikko sitten läpi mammaalejani. Tiedättehän, pitää säännöllisin väliajoin puristella, painella ja lääppiä, ettei jäisi mitään huomaamatta. Melkein omasta mielestäni huomasin jotain, mutta koska tiedän, että suurehkot rauhaset omaavana henkilönä saattaa kudos tuntua sellaiselta, vaikkei se sitä olisikaan. Sellaista ylimääräistä. Ensin sain laukkarytmin päälle hermosysteemiin, aivoihin ja sydämeen, sitten rauhotuin. Päätin, että saa nyt olla siellä, oli mikä tahansa ja että tilaisin ajan hetimmiten, kun vaan muistaisin tehdä sen.

Kerkesin jo välillä unohtaa asian, koska töissä on vaan niin kiire, ettei kerkeä soitella minnekään, kun tuli viime viikolla kutsukirje kaupungin terveydenhuollolta. Pääsin jo nyt mammografiaan, vaikka täytän vasta syksyllä vuosia. Tietysti otin tarjouksen vastaan ja töiden päälle kävin puristeltavana (samalla keikalla kävin viemässä useamman dokumentin PRH:lle). Neljä kuvaa, päältä ja sivusta, nips naps, tulokset saapuvat kotiin joskus kuukauden päästä. Varmaan soittavat aikaisemmin perään, jos sieltä jotain jännää alkaa löytyä.

Tein kunnallisessa likistelytilanteessa tyhmiä kysymyksiä, kuvaukset nimittäin loppuvat 69. ikävuoteen. Että mitäs sitten pitää tehdä? Hoitaja sanoi, että sitten pitää maksaa mammografia ihan itse. Mietin mielessäni, että pienituloisena eläkeläisenä minulla tuskin on siinä vaiheessa tätäkään vähää rahaa mokomiin ylimääräisiin asioihin. Jotta sen jälkeen sitten kuollaan, jos niikseen käy. Ja että muutenkin kannattaisi kuolla ajoissa.

Jos mitenkään saa vaikuttaa tulevaan syntymäpersoonaansa, niin saisiko välillä syntyä miehenä? Mielellään komeana, että saisi piparia kans. Sellaisena atleettisena ja urheilullisena henkilönä, että voisi kokeilla sitäkin puolta elämästä samalla. Ei minua kyllä haittaa homoksikaan syntyminen, kunhan vaan se ei tapahdu missään Ugandassa tai Venäjällä, tai mitä näitä maita nyt onkaan, missä homous rikos on. Sen lisäksi toivoisin terävää näkökykyä, ihmisten lukemistaitoa, normaaleja rakastavia vanhempia... Helkkari, ei tämä mikään joululahjatoivelista voi olla! Seuraavassa elämässä sen jälkeen voidaan taas palata takaisin normaaliin naisolotilaan, kiitos. Tähän on kuitenkin jo totuttu.

Ei kommentteja: