lauantai 5. huhtikuuta 2014

Minä minä minä - persoonallisuuden raottelua

Allaolevan nappasin Tamiitilta.

Tämän persoonallisuustestin idea on, että kirjoitat mitä todella tunnet ja mitä ihan ensimmäiseksi tulee mieleen. Voit vastata useampaankin kysymykseen samalla tavalla. Älä lue kaikkia kysymyksiä, äläkä lopussa olevia vastauksia etukäteen! Tee testi, ennen kuin luet minun vastaukseni ja lopussa olevat tulkinnat.

Vastaa spontaanisti vain yhteen kysymyksen kerrallaan, älä kurki seuraavia kysymyksiä vaikka mieli tekisi. Ota kynä ja paperia tai kirjoita tietokoneella. Sitten aloitetaan!

1. Tähyilet merelle, mitä tunnet? Keskity ensimmäiseen vaikutelmaasi. Voit sulkea silmäsi tunteaksesi sen paremmin…
2. Olet kävelemässä metsässä ja katsot alas maahan. Kirjoita mitä tunnet.
3. Mitä tunnet, kun katselet lentäviä lokkeja?  Voit hyvin vastata nopeasti ja lyhyesti.
4. Entä hevoslauma? Kirjoita, mitä siitä ensimmäiseksi tulee mieleen. Älä mieti kauaa.
5. Olet autiomaassa ja seisot muurin äärellä. Muurissa on pieni aukko, josta voit nähdä muurin takana olevan keitaan. Mitä teet? Älä kirjoita pelkästään mitä tunnet, vaan keskity siihen, mitä tekisit tässä tilanteessa.
6. Olet edelleen autiomaassa. Olet täysin nääntynyt ja yhtäkkiä näet vesikannun. Sillä, mitä teet, on merkitystä tässä kysymyksessä. Vastauksesi voi olla lattea ja tylsä, mutta kirjoita se silti.
7. Olet eksynyt metsään ja näet talon, jossa on valot. Mitä teet?
8. Olet sumussa. Keskity jälleen toimintaan ja kirjoita, miten käyttäytyisit.
************

Minun vastaukseni:


1. Käy pieni tuulenviri, on aamu, rauhallista ja hiljaista. Laineet liplattavat rantaan, minä meditoin hiljakseen. Istuskelen rannassa ja rauhoitun. Tai makoilen laiturilla ja tuijottelen pikkukaloja rannassa. En varsinaisesti merelle lähtisi, enemmän olen kotonani järvellä.
2. Sammaleisten mättäiden välissä kulkee polku, jota pitkin kuljeskelen eteenpäin. Etsin sivusilmällä sieniä, ihailen vaaramaisemia. Metsä on minun elementtini, siellä olen kotonani.
3. Lokit ovat hirveitä rääkyjiä, vähän pelottavia laumoina. Varkaita ja rosvoja, en pidä.
4. Vieläkö on villihevoisia? Hevoset ovat kauniita ja yllättävän korkeita. Minä en puhu paljon hevosta, mutta rakastun niiden silmiin. Hevoslauman laukkaa on jumalaista katsella.
5. Lähden kiertämään muuria ja katson mistä pääsen sisään. Tahdon tietenkin nähdä paikan lähempää.
6. Vilkaisen kannun sisään, maistan varovaisesti. Toivon, ettei se ole pahaa vettä, mikäli minulla ei ole omaa vesipulloa mukana. Epäilyttävää tosin löytää autiomaasta vesikannu, jos ympärillä ei ole mitään muuta.
7. Minähän en yleensä eksy, mutta jos nyt niin on todellakin päässyt käymään, menen talolle ja koputtelen ovelle. Apuahan minä siinä tilanteessa tarvitsen.
8. Sumu on ihana kostea elementti. Minun elementtini. Nautin sumussa liikkumisesta, kaikki on niin pehmeää, äänet vaimenevat ja maisema muuttuu kauniiksi. Mutta ei se minun käytöstäni miksikään muuta, jatkan matkaani.************TULKINTA

1. Asenteesi elämää, tunteita ja tuntemuksia kohtaan. – Kappas, suhtaudun elämään istuskellen ja meditoiden, seurailen pikkukaloja. Enkä lähde syvemmälle, rannat riittävät.
2. Se, mitä tunnet perhettäsi kohtaan. – Perhekö minun elementtini? Ehkä se oma, ystävistä koostuva perhe onkin.
3. Asenteesi naisia kohtaan. – Tätä en kyllä allekirjoita. Naiset ovat minusta mukavia, niin ovat tosin miehetkin.
4. Asenteesi miehiä kohtaan. – Minä kieltämättä pidän miehiä kauniina ja rakastun heidän silmiinsä. :-D
5. Elämänstrategiasi ja päämääräsi. Tapa, jolla ratkaiset ongelmasi. – Jos ei pääse yli, kierretään se. Minä olen aika ratkaisukeskeinen henkilö. En riko, vaan rakennan.
6. Kuinka valikoiva olet seksielämäsi suhteen. Kumppanin valinta. – Jaa. Mitäs tähän sanoisin, minähän en tässä ole koskaan onnistunut, ehkä tosiaan kannattaisi jättää vesiastiat rauhaan ja juoda vaan vesijohtovettä.
7. Valmiutesi avioliittoon. – Mitenkäs tämän nyt tulkitsisi? En taida olla valmis koskaan enää.
8. Asenteesi kuolemaa kohtaan – Minä en pelkää kuolemaa, se on osa elämää. Kipua minä pelkään ja nöyryytystä, jos joutuu kuolemaan huonoissa olosuhteissa. Mutta muuten kuolema kuittaa vain univelkani, siellä kerkeää sitten levätä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva suhde elämään ja huomattavasti järkevämpi suhde ongelmanratkaisuun, kuin minulla: näen vain yhden kohdan muuria, josta mennään joko läpi tai sitten yli :)

T: Ta-miit

-kummitus- kirjoitti...

Minusta oli tosi kiva, kun päivitit pitkästä aikaa!