torstai 24. huhtikuuta 2014

Sellainen juttu

Olen jupeltanut esihenkilöni työkäytöksestä niin paljon, että olisihan minun pitänyt arvata muidenkin sen huomaavan. Hänelle oli ennen pääsiäistä tehty tarjous, josta ei kannattanut kieltäytyä (toinen vaihtoehto olisivat olleet yyteet ja ilmeisesti kuitenkin sen verran häpyä yrityksen johdosta löytyi, että päättivät valita kunniallisen vaihtoehdon). Nyt tuli kullitettu kädenpuristus, odottamassa 500 käyttämätöntä liiton päivää ja sitten eläkeputki, mikäli hän niin tahtoo. Hän oli miettinyt kokonaista 15 minuuttia, ennen kuin vastasi myöntävästi.

Minähän tietysti kauhistuin asiasta tiistaina kuullessani, että ei h*levetti, vieläkö tässä kolmannen ihmisen työt joutuu hoitamaan, kun kahdesta juuri ja juuri selviää. Tilasin jo tulevalta entiseltä esihenkilöltä itsellenikin väliaikaisen työtodistuksen, hän jopa lupasi suositella minua. Tänään hr-johtajamme kerkesi istua hetken kanssani ja selitti suuren kuvion. En minä nyt heti ensimmäiseen vastaantulevaan avoimeen paikkaan karkaa, mutta mietittävä on sitäkin vaihtoehtoa.

Rva esihenkilön toimenkuvaa muokataan, mutta seuraaja tulee ottamaan juuri ne tehtävät, joita en kirveelläkään olisi tahtonut ryhtyä tekemään. Paitsi että nyt on pakko tehdä kuukauden päivät, koska todennäköisesti seuraaja saadaan kehiin vasta kesäkuun alusta alkaen. Sen verran suivaannuin tilanteessa, että annatin sitten kerralla tulla kaiken ammattiani koskevan palautteen. Sitten kysyin palkankorotuksen perään. Pääsin yli sen tason, mihin edellisen paikan palkkakehitys lakkasi. Sain myös lupauksen palkantarkistuksesta vielä tänä vuonna.

Sillä lailla. Nyt kun vaan selviäisin tulevasta reilusta kuukaudesta, firman muutosta ja uuden toimenhaltijan sisäänajosta. Toimenhaltijasta tulee ilmeisesti myös uusi esihenkilöni, mutta minuahan sellainen ei heilauta. On tässä kaikenlaista lajia ollut siinä mallissa. Puuh.

6 kommenttia:

Nollavaimo kirjoitti...

Sano, jos mä olen väärässä, mutta mun mielestä nyt on ONNITTELUN paikka. ONNEKSI OLKOON !! Tiedä, miltä pallilta itsesi vielä löydät. :)

Strangefruit kirjoitti...

Jälleen kerran voimaa ja rohkeutta. Onnittelut oikeassa kohdassa avautumisesta, ennen viimeisiä hitaita ( aka esihenkilön postuminen takavasemmalle) pitääkin iskeä, uuden hoidon lämmittely palkankorotukseen olisi ollut varmaan paljon hankalampaa

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä pelisilmä (ja perustellut vaatimukset). Hyvä sinä!

Onnea!

Åboriginal

-kummitus- kirjoitti...

Nollavaimo, kiitos. On tämä sellainen paikka, mutta muita palleja en halaja.

Strangefruit, sitä tarvitsen, kiitos. Juuri näin olisi käynyt, ellen nyt olisi suutani avannut. Sitä paitsi pääsin vaikuttamaan tulevan esihenkilön toimenkuvaankin.

Kiitos, Åboriginal. Sokeakin kananen jne.

Nti Nokkela kirjoitti...

Jes, oot niin hyvä!!

-kummitus- kirjoitti...

Saatanpa ollakin, Ambrasein. :-D