perjantai 8. elokuuta 2014

Blondi tekee hankinnan

Viimeisenä lomapäivänäni pääsin vihdoin puhelinkauppaan. Se kävikin varsin suksikkaasti, peräti 20 minuuttia, ja siitäkin oli 5 minuuttia jonotusaikaa, koska tiesin, mitä tahdon ja millaisena sen tahdon. Hankin uuden Samsungin, S4n, S5 nimittäin on vielä turhan tyyris, kun en mikään hifisti kuitenkaan ole. Kaupan päälle tinkasin vielä suojakuoren, edellistä en edes saanut tiputettua pahasti, mutta parempi kuitenkin varautua. Puhelin on ennakkoon hankittu syntymäpäivälahjani itselleni.

Kysyin viidessä minuutissa kaikki sisälläni kumpuilleet tyhmät kysymykset. Osa niistä koski vanhaakin puhelinta. Nyt tiedän, miten sieltä saan valokuvat imuroitua tietokoneelle (*done*). Kies-ohjelmalla tietenkin. Ja vaikka yksi entisistä pennuistani jo naamakirjassa kerkesi Kiesin haukkua, ainoa minua ahdistava asia ohjelmassa tähän saakka on ollut se, että sen asentaminen koneelle vei varmaan puoli tuntia. Sitten se tahtoi päivittää itsensä ja vanhan puhelimen ohjelman, siihen meni lähes tunti.

Samalla myyjäkaveri möi minulle liittymän, saan seuraavan vuoden ajan nauttia viiden euron halvennuksesta. Siihen kuului reilusti kaksi kertaa enemmän tekstareita tai puheminuutteja sekä kaksi kertaa nopeampi nettiliittymä kuin vanhassa, ei tietenkään mitään käyttökattoa. Voin siis hyvällä omatunnolla vähentää puhelimen hinnasta 60 euroa. Niin kuin tavallaan, blondin logiikalla. Kallishan se p*rkele oli, mutta kuitenkin olisin vanhaan joutunut hankkimaan uuden akun. Nykyinen ei kestä kuin muutaman hassun tunnin, nekin mokomat kuluvat, kyllä se nuorena ja tuoreena kesti paremmin.

Viime yönä oli ihana nukkua! Aamukin oli aivan mahtava, uskomatonta, mitä voi pienenpieni vesisateenrääpäle saada aikaan. Minä kun en ole mikään etelän kasvatti, niin nautin vain parinkymmenen asteen lämpötiloista, ylimenevä lämpö menee ns. harakoille minun kanssani. Ei paljon iloa ole. Mutta en valita, ei se mitään hyödytä, totean vain.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Blondin logiikka on hyvä.

Mulle kelpaa lämmin. Kelpaisi ympäri vuoden (ja valo). Väärään paikkaan olen syntynyt.

Åboriginal

-kummitus- kirjoitti...

Eivät käy tasan onnenlahjat näissä keliasioissakaan. Ottoveli totesi kirjeessä tällä vkolla, että minulla ei Thaimaahan ole mitään asiaa tällaiselle lämmönkestävyydellä. Itse totesin muuttavani Grönlantiin tai Pohjois-Norjaan.