maanantai 4. elokuuta 2014

Muistiinpano tulevaisuutta varten ja yksi suositus

Kun saavuin kotiin, oli oma kotikummitukseni vähän suutuksissa. Pitkän aikaa hän on rauhallinen ollutkin. Ensin se rikkoi kylpyhuoneen loisteputken (se kyllä taisi tulla oikeasti vain tiensä päähän) ja sitten molemmat käytävän kohdelamppujen polttimot. Poks poks vaan kuului sarjana, kun kotiin lauantaina saavuin. Onneksi olin jo hankkinut loisteputken valmiiksi odottamaan, milloin vilkkuminen käy liian pahaksi. Ongelmaksi ei jäänyt kuin se, että miten ihmeessa vanhan loisteputken saa irti ja uuden tilalle. Onneksi on myös google, siltä voi kysyä mitä vain. Kun useamman vastauksen olin lukenut, totesin, että tällä sivulla oli blondinymmärtämä ohje. Eikä haitannut, vaikka alkuperäinen kysymys on vuodelta 2006.

Ensin siis irroitetaan varjostin/ suojamuovi, se oli helppoa. Sitten käännetään lamppua molemmin käsin päistä kiinniottaen 90 astetta ja vedetään vanha lamppu ulos. Uusi kiinnitetään päinvastaisessa järjestyksessä. Eikä haittaa, vaikka valot olisivat päällä. Siitä ei kuulemma mitään sähköiskua saa. Sen sijaan hätäpäissään jos astuu sen suojamuovin päälle, niin saa mokoman halkeamaan. Pitää siis vielä jossain välissä liimailla sitä tai kysyä huoltomieheltä uutta.

Tallinnan lautalla oli aikaa käydä shoppailemassa. Ystävä osti lapsellensa harjan, kertoi, että se on ainoa kapistus, jolla tyttären pitkät hiukset saa takuttomaksi. Kun se vielä sattui olemaan klubikorttitarjouksena (hänellä oli se kortti) vain kympin, ostin samalla minäkin sellaisen itselleni. Muutaman päivän kokemuksella voin lämpimästi suositella Tangle Teezeria, jopa minun seitinohut takkuuntuva lampaankarvani siliää sillä. Eikä revi yhtään. Aivan mieletön keksintö!

Työpuhelimen sain taas ramppaamalla päälle. Kyllä osaa olla ärsyttävä kapistus! Mutta jos en sitä olisi päälle saanut, olisin taas hätäillyt koko viikon, että löytyykö sähköpostista katastrofeja. Nyt niitä siellä ei ollut kuin yksi, sen laitoin kollegalle eteenpäin. Nyt voi taas jatkaa rauhassa oleilua, eikä tarvitse miettiä, mitä tulee vastaan ensi viikolla.

Ei kommentteja: