tiistai 18. marraskuuta 2014

Puuskaus, joka kannattaisi jättää sisälleen

Välillä olen niin vihainen, että on vaikea muistaa olla iloinen. Tulee mieleen ajat nuorna tyttönä, kun olin niin mustavalkoinen, että heikompia pelotti. Sittemmiten olen muuttunut lepsuksi keskivihaiseksi, mene tiedä saanko aikaan muuta kuin pieniä tussahduksia. Pitäisi olla kovat piipussa ja lähteä barrikadeille. Mutta kun ensin pitäisi olla tiedossa, mitä muutoksia tahtoo ja etenkin miten ne toteutetaan. Sanon vaan, että vituix mänöö maailma tällä hetkellä - eikä ainoastaan meillä.

Jos meillä olisi oikeudenmukainen yhteiskunta, se jotenkin säännöstelisi voitontavoittelua, jakaisi sitä tarvitseville. Jos meillä olisi oikeudenmukainen maailma, sitä tehtäisiin kaikkialla. Kai sitä nyt jumalauta rajat ovat ihmisen kulutuskyvylläkin. - Eikä kannata kysyä minulta miten se tehtäisiin. Entäs jos vaikka niin, ettei vanhemmilta voisi periä enää mitään, kaikki aloittaisivat nollasta? Kyllä joku viisas voisi tämänkin keksiä, ettei joutavan blondin tällaiseen tarvitsisi aikaansa käyttää!

Lounaalla suutuin kollegalle, joka ryhtyi jumputtamaan maahanmuuttajista. Että miten ne saavat sitä ja tätä ja kun suomalaisillekaan riitä mitään. Perkele ja oikeasti! Ihminen tulee pimeimpään ja vastenmielisimpään maailmankolkkaan kieltä osaamattomana, vastentahtoisesti sotaa, sortoa tai väkivaltaa karkuun, tai vaikka paremman elämän toivossa (niin meilläkin Ameriikkaan mentiin - tai Ruotsiin!), antaa kaiken lapsilleen, että ne pärjäisivät ja  menestyisivät tässä loukossa ja meillä valtaväestö viitsiikin sitä jeesustella. Jos jotain töitä saavat, niin siivoojaksi tai muun paskatyön tekemiseen armosta pääsevät (sitäkin joku helevetin valkoihoinen määkyy itselleen, mutta eipä vaan ala, jos soskusta saa enemmän). Saisi kantaväestö itse saamari lopettaa sen kaljanlitkimisen, niin olisi vara ostaa ne helevetin rumat merkkifarkut kakaroille, itselle ällösohvat ja mööbelit, ruokkia puoli sukua ja vielä kustantaa matka ties vaikka sinne, missä nokkonen kasvaa. Mutta minkäs voit, kun on niin paljon helpompi vaan määkyä tuiskeessa ja välillä lietsoa väkivaltaa.

Ja kun nyt kerta olen aloittanut, niin saman tien kysyn, että mikä helevetin järki niitä kakaroita on tehdä, jos ei edes viitsi kierrättää eikä mitään vaivaa nähdä tämän pallon eteen? Minäkö se teidän penskoillenne maailman muka pelastan, eronnut keski-ikäinen läähkä? En voi yksin, teidän saatana pitää osallistua. Kierrättäkää ja lakatkaa kuluttamasta paskaan! Älkääkä ostako kääpiöillenne kaikkea, oletteko kuulleet sanaa "ei"? Ja voiko se oikeasti olla niin vaikeata kierrättää vaikka paperi, pullot, metalli ja palava jäte? Taloyhtiö voittaa ja vuokra voisi jopa laskea. Haloo! Onko valoo?


Päätän saarnani tähän, koitan ainakin itse elää omien periaatteitteni mukaisesti, mutta tuskin minä muita mukaan siihen saan.

9 kommenttia:

Maria kirjoitti...

NIIN!!! Hyvin sanottu, toveri.

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa. Aamen.
T:Satuilija

Anonyymi kirjoitti...

Jesh, hyvin kiukustuttu! T. Eevis

Tiina kirjoitti...

Et paljon paremmin olisi sanoja voinut laittaa.

Meidän taloyhtiössä ei ole edes nestekartonkipakkauksille erikseen kierrätystä, saati sitten metallille, lasille jne. Itseltäni onneksi tulee todella vähän em. jätettä, mutta vähän ihmettelen kyllä. Tai paljon.

Nollavaimo kirjoitti...

Viisaita sanoja kuten aina. :)

-kummitus- kirjoitti...

Huhhuh, multa tuli ny. Lienee ihan hyvä asia, että yleensä vähän suodatan sanomisiani. Tai ehkä juuri siksi käy näin, kun sen sana-arkkuni avaan, tulee koko rahan edestä kaikenlaista.

Mutta kyllä minä sanojeni takana seison. Harmi vaan, kun olen niin epämääräisen menneisyyden omaava henkilö, etten voi kuvitellakaan ajavani puolustamiani asioita poliittisin keinoin. Minuthan teilattaisiin heti ensikaivelun jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Word.

Å

kopa kirjoitti...

Hyvin avauduttu!! Täysin samaa mieltä!

-kummitus- kirjoitti...

Kiitos toverit. Hienoa tietää, että meitä kuitenkin on muitakin, enkä vain minä.