lauantai 4. toukokuuta 2013

Maaninen perjantaiehtoo

Perjantai oli yksi niistä päivistä, kun heti töistä päästyään olisi pitänyt noudattaa ensimmäistä ajatustaan, mennä suoraan sänkyyn. En sitten mennyt, vaikka kurkkua on karhentanut ja univelkaakin on aika kiitettävästi. Eihei. Minä ryhdyin suunnittelemaan turhan monta hommaa.

Ensimmäinen suunnitelma oli käyttää jääkaapissa lymyilevät jäämäruuat. Eivät jätteitä, mutta elinkaarensa päässä olevia tuotteita. Ajattelin, että kyllähän näin näppärä Helvetin Martta yhdet kiuaskivet vaihtaa ja siivoaa ennen saunaa piirakanteon välissä. Mietin, että piirakan ohjeen voisin polkata reeptikirjaan talteen. Ja viimeksi mietin, että pitäähän chilikin jo suurempaan astiaan saada. Hieno oli suunnitelma.

***
Aloitetaan piirakanteosta, huomataan, että mustapippuri on lähes lopussa, lisätään chiliä. Tajutaan, että liesituulettimen suodatin on pesemättä, ryhdytään pesemään sitä sillä välin, kun taikina nousee. Yritetään suojella taikinaa ja täytettä suodattimesta tippuvista jännistä asioista (sitä se taloyhtiön hormien puhdistus tuossa reilu kuukausi sitten tiesi).

Välissä pannaan tiskit likoamaan muovitörppöön, jota kuvitellaan tarvittavan myös niiden perk*leen kiuaskivien pesemiseen. Tajutaan tilanteen epätoivoisuus ja kesto, korkataan siideri. Maistellaan piirakkaa, suu palaa kuumasta piragasta. Välillä huuhdellaan raivoisasti liesituulettimen suodatinta, koska liottamisvaiheessa käytettiin viemärirakeita, että saisi lopupashkat pois raoista. Se onnistuu, suodatin vihdoin puhdistuu, mutta ei enää ole paikkaa minne laskea se kuivumaan.

Piirakka on parempaa viileämpänä. Pakataan siitä suurin osa pakastimeen. Otetaan toinen siideri. Poltetaan savuke. Vielä ovat pesemättä astiat ja kiuaskivet. Samoin on chili istuttamatta. Muistetaan, että kylpyhuoneessa on yksi muuttolaatikko, avataan kivilaatikot ja pannaan ne likoamaan sinne. Kivenmurua ja pölyä on kaikkealla. Latkitaan kolmas siideri, poltetaan toinen savuke. Juodaan ravitseva tehosekoilijassa tehty rommi-appelsiinilikööri-vaniljajogurtti-banaani-kurkkupirtelö. Mietitään, että kyllä alkoholi on hyvää välillä. Pestään astiat.
Teksti unohtui: ennen

Otetaan vanhat kivet pois kiukaasta, käydään huutelemassa aggressiivillä naamakirjassa ja poltetaan kolmas savuke. Pestään uudet kivet, etsitään taskulamppu, koska saunassa on pimeätä. Ladotaan uudet kivet, pelätään, että ne tulevat liian tiiviisti, mutta annetaan mennä, koska ei koskaan ole moiseen jouduttu, eikä tiedetä. Päätetään, että ne voi aina latoa uudelleen, kiviä nimittäin jää vielä varastoon.

Pohditaan mitä h*lvettiä tehdään vanhoilla kivilla. Laatikko hajoaa eteisen lattialle, koska kastui kylpyhuoneen lattialla. Kerätään kiviä, lakaistaan kivenmurua ja pölyä, juodaan neljäs - vai monesko se jo oli - siideri. Poltetaan savuke. Poimitaan kivet pariin muovipussiin, harkitaan puolivakavissaan Kolmannen Naisen biisiä (kohdasta "se keräs kivet reppuun, heitti repun selkään...). Hannu ja Kerttu -vaihtoehto on todennäköisempi vaihtoehto, eksyn metsään ja seuraan puolikiloisia käytettyjä kiuaskiviä.
Jälkeen.

Tajutaan, ettei enää samana päivänä koesaunota. Siivotaan jälkiä. Otetaan taas vähän lisää siideriä, ei kun siideriä ei enää ole, otetaan drinksu. Ei enää mietitä mitään terveysvaikutuksia, vaan käydään polttamassa myös savuke samaan katastrofiin. Peitellään keittiönpöytä lehdillä, haetaan multapussi esille. Löydetään sopiva ruukku, mutta sen pohjassa ei ole reikää. Kaivellaan esiin vasara ja keretään paukattaa pari kertaa, kunnes tajutaan, että tänään ei kyllä enää hakata mitään, koska ääni. Kello on lähes kaksitoista yöllä. Huokaistaan syvään, kaadetaan loput drinkistä lavuaariin todeten, että viina on viisasten juoma.

***
Menin sitten kuitenkin unille enkä soittanut piipaa-autoa itselleni. Nyt sauna lämpenee, ilmassa leijailee omituinen tuoksu. Ehkä heittelen parit ensilöylyt harakoille. Lisään cv:seen kohdan "osaa vaihtaa kiuaskiviä - kohtalaisesti."

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän ettei saisi nauraa mutta en voinut mitään, oli niin eläväisesti kirjoitettu teksti :D

Paljonhan sä sait aikaan siinä siidereiden lomassa - ole ylpeä ittestäsi! :)

Anonyymi kirjoitti...

Erinomaista!!
Jos tarvitsen vaihtaa kiuaskiviä niin tiedän minne otan yhteyttä :)

-kummitus- kirjoitti...

Peppone, aikansa kun eilen illalla puhisin niin alkoi jo itseänikin naurattamaan. Ja tätä kirjoittaessa nauratti jo taajaan.

Anonyymi, varoitan, "palkkiona" saatan tyhjentää kaiken alkoholin taloista. ;-D