torstai 30. toukokuuta 2013

Tuoksuja työmatkan varrella

Mene tiedä, mikä puu työmatkani varrella tuoksuu, valkoiset kukat, tuoksu tuo mieleen jasmiiniteen. Mutta kun jasmiini on köynnös ja jasmike kukkii vasta kesä-heinäkuussa. En tiedä. En edes älynnyt kuvaa ottaa, kun kiirehdin tuoksupilven läpi bussipysäkille. Kotiin oli taas kiire, minulla on aina. Kotipihassa sitten pihlaja tyrmäsi minut, siinä on kasviraasu päässyt tuoksukopalle myöhään, parhaat on jo viety. Syreenkin on jo herännyt, mutta voikukka surukseni lopettelee jo räyhäköintä kasvuaikaansa. Minä niin tykkään voikukista, sitkeitä ja kauniita, vaikken muuten keltaisen kaveri olekaan.

Ynisin naamakirjassa, kun jouduin asentelemaan jonkun ihmeellisen DNA:n nettiturvan, että taas mua rangaistaan. Kun ihminen on tyhmä - tai ei tiedä asioista riittävästi - joutuu luottamaan palveluntarjoajaan. Nyt ihan puun takaa tuli nettiturvapäivitys. Ohjelma jurrasi pitkään ja hartaasti, minä käynnistelin konetta, klikkailin ookoota ja sallin asioita, joista en tiedä mitään. Kyllä oli typerä olo. Olisivat edes laittaneet meilin ennen asentelupakkoa. (Ei olis ollut pakko, mutta kun mää pelkään viruksia, muitakin kun sukupuoliteitse tarttuvia.)

Reklamaatioita piti kirjoitella. Vetäisin helmikuussa hankkimani pellavahousut ensimmäisen kerran jalkaani, kun alkoi aurinkopallo rätköttämään taivaalta ja vaateusta piti keventää. Kuinka ollakaan, taskun kohdalla sivussa oli repeämä. Se laajeni päivän aikana niin paljon, että kiukustuttamaan rupesi, etenkin kun olin ommellut housuihin jopa vyönrenksut. Ei yhtään tee mieli lähettää niitä takaisin, mutta jotain kompensaatiota niistä on saatava. Hinnanhalvennusta. Saa nähdä, kuinka minun käy.

Sen sijaan OHB Nordica saa pisteet kotiin. Ostin maaliskuussa 2011 toimivan ilmakiharrin-setin (silloin kun sen edellisen kihartimen onnistuin tiputtamaan vessanpyttyyn - don´t ask). Enimmäkseen olen käyttänyt sitä harjaa, jonka piikit saa vetäistyä sisään ja kihara jää kauniiksi tiiviiksi suortuvaksi. Se pöyhitään auki vasta jäähdyttyään, saadaan luonnollinen kihara, sellainen mistä minä pidän. Mene tiedä, mistä johtui, kovasta käytöstäkö, kun piikit alkoivat katkeilemaan. Laitoin asiakaspalveluun aamulla viestin, missä kyselin mahdollisuutta ostaa uuden harjan. Iltapäivällä he kertoivat lähettävänsä minulle kokonaan uuden laitteen. Sitä voi jo kutsua palveluksi, asiakastyytyväisyys on taattu.

Bubbling under: yskänrokko nenän sisäpuolella. Hyvä puoli toki on, ettei se naamaa rumenna, mutta kipeä se on sisäpuolellakin ja näytän jälleen sikotautia sairastavalta, kun oikeanpuoleinen imusolmuke on korvan alla aivan turvoksissa ja kipeä sekin. Lohdutan itseäni, että vielä muutama päivä ja sekin on taas ohi. Onneksi yskänrokko tulee vain pari kertaa vuodessa.


3 kommenttia:

Nollavaimo kirjoitti...

Tuomet kukkivat nyt myös ihan vimmaisesti, mutta kai sä hortonomi nyt sen olisit tunnistanut. :)

Meillä kans päivitettiin sitä tietoturvaa. Onneksi oli Isompi henkisenä tukena, kun meikäläinen nyt on sitä mitä on (eli nolla) noitten juttujen kanssa. Eilen heräsi epäilys, onko se toiminnassa ollenkaan, kun näyttää erilaiselta, mutta kaiketi se kumminkin on.

Anonyymi kirjoitti...

Isotuomipihlaja? Täällä hieman pohjoisemmassa ovat kukkineet viikon verran valkokukkaisena pikkupuuna ja tuoksuneet hunajaisesti. Paitsi siellähän kukkii sellaisetkin lajit joista täällä ei edes tiedetä.

Täällä mukana edelleen peesailen ja luen ilolla postauksiasi...

Mukavaa kesää!
t. Eevis

-kummitus- kirjoitti...

Nollis, joo, ei se tuomi ole. Asiat, joista ei tiedä, ovat perkeleestä! Onneksi teillä on edes isompi!

Eevis, jaa, isotuomipihlaja, se se on! Kävin googeltamassa! Ihana tuoksu! Sopii! Ulkonäkö? Sopii! Kiitos! Taas opin jotain uutta. Ihanaa kesää sinnekin!